Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Ja inte blir det som regeringen säger

Vart tog elstödet vägen och varför sitter vi där vi sitter.Känns som en djävla politikersoppa som ytterst handlar om kåtheten på makten.S regeringen var tvungen att gå MP till mötes i kärnkraftsfrågan för att få nåt tillbaka för att säkerställa att de fick sitta kvar i maktens centrum .Konsekvenserna sket de i ! Moderatregeringen var tvungen att ljuga sig fram för att nå makten.De har i ockförsig bara suttit några månader , men tillåt mig tvivla att de kommer att uträtta nåt vettigt . Politiker här på bloggen uttalar sig om att vi ska göra vätgas av vindkraften för att kunna ”spara” energin.Ja ok då, det är rätt men för att producera 30kWh går det åt 50kwh energi,vilket räcker för att köra en vätgasbil 10 mil. Och vi har inte detta överskott tillgängligt idag ,trots att våra politiker i gamla regeringen påstod detta. Det de gjorde med kärnkraften borde varit straffbart.Ringhals 1 och 2 renoverades för 15 miljarder och hela kärnkraftverket gjorde vinster på flera hundra miljoner kronor varje år.
Trots det lades båda reaktorerna ner och bidrar nu till skenande elpriser i södra Sverige.
Statliga energibolaget Vattenfall gjorde bedömningen att ekonomin inte gick ihop.
Men enligt konsulten Anders Blennermark som på uppdrag av Vattenfall besiktade den nyrenoverade reaktorn Ringhals 1 hade den kunnat användas i ytterligare 20 år med låga investeringskostnader.
– Anläggningen var väldigt bra, säger han i dag.
Sverige tappade nästan en femtedel av sin kärnkraftskapacitet inom loppet av ett år.På grund av ett politiskt spel. Och snabbt förstörde man dessa reaktorer så de aldrig skulle kunna användas igen. En femtedel av Sveriges kärnkraftskapacitet ,sug på den ni skattebetalare. 15 miljarder i tunnan och en energikris av sällan skådat slag.Sen ökar S i popularitet ,vad tänker ni med väljare, Och M sidan är lika kass så vad fan ska man rösta på ???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.