Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

L.H gör falska påståenden on havsbaserad vindkraft

Lennart H påstår att det går fortare att bygga vindkraftspark på Krugers Flak än kärnkraft. Denna vindkraftspark kan inte vara klar förrän 2032 enligt experterna och I genomsnitt i världen tar det sju år att bygga ett kärnkraftsblock, och tiden innan bygget för att få tillstånd är ofta lika lång. Väl i drift kan verket drivas i 60 år eller mer .Så kunde man korta tillståndstiden så går detta snabbare. Med andra ord så sitter trögheten i politikerna.

En kommentar

  1. brorson

    Vindkraftens problem är överetablering (redan), som leder till så kraftiga prisfall så att vindkraften blir olönsam när det blåser, i kombination med produktionsbortfall när det inte blåser så att vindkraften blir olönsam då också. Med havsbaserad vindkraft tillkommer anslutningskablarna in till land, en extra kostnad som S på riksplanet vill att elkunder (hushållen) i HELA Sverige ska subventionera med höjda elpriser. Detta förtigs när S lovar elprisstöd till Norrland också.

    Och dessutom kräver att det ska inrättas en ”elräkningsakut”, som ska subventionera elbolagen för deras räntekostnader, om de upprättar avbetalsningsplaner för sina kunder så att de kan betala de höga elräkningarna över en längre tid. Men betala måste de ju ändå göra, men får inget utrymme för det, när anslutningsavgifterna för den havsbaserade vindkraften tillkommer. S anklagar nuvarande regeringspartier för att inte hålla vad de lovade, när de var i opposition. Nu gör de självas på precis samma sätt. Ställer ut löften utan att avslöja vem som ska betala.

    Samma medvetna lögner, som S beskyller nuvarande regeringspartier för. De enda löften, som S tänker hålla, är ministerposter till C och MP, men inte till V. om S vinner nästa val. V ska tvingas stödja den industri- och löntagarfientliga politik, som dessa två partier står för genom hot om hårda anklagelser mot V för att stödja de borgerliga partierna. Fulspel på alla plan.

    Jag upprepar mitt tidigare påstående att det går inte att köra moderna tåg på vindkraftel, men med förtydligandet utan en effektreserv, som håller frekvens och spänning på en konstant nivå i de svenska kontaktledningarna. Det är inte jämförbart med små länder med korta avstånd, såsom Danmark och Holland, med andra elsystem för tågdriften.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.