Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Stopp för Koranbränning

Nu har Polisen sagt nej till en Koranbränning och det var på tiden.Det är väl ok att bränna böcker men det känns inte ok med vad syftet med detta är.

Sen kan de väl i så fall bränna koraner eller biblar i skogen om de vill ,men tror ved värmer bättre

2 kommentarer

  1. brorson

    När Magda anklagar ”regeringsunderlaget” för att vara ett säkerhetshot (Har någon sverigedemokrat bränt en Koran?) döljer hon omsorgsfullt att hennes egen justitieminister Morgan Johansson i det närmaste har givit order till polisen att ge tillstånd Paludan att begå dessa brott (förargelseväckande beteende BrB 16:16.). Morgan har därigenom brutit mot förbudet mot ministerstyre i grundlagen RF 11:3. Det är inte ministerns uppgift att tolka lagen åt myndigheterna. Att lagen om trosfrid inte är tillämplig eftersom den avskaffades 1970 innebär inte att andra lagar inte kan vara tillämpliga Det kunde Morgan ha tagit reda på.

    .Men som rabiat ateist ville Morgan såra landets muslimer. Är man arteist får man bete sig hur som helst., enligt den f.d. ministern. Dessutom tvingade han genom sitt ministerstyre polisen att förslösa flera miljoner och hundratals arbetstimmar, som borde använts bill brottsbekämpning till att hjälpa Paludan att begå sina brott. Jag har själv varit lite tveksam om rättspraxis, men efter att ha läst domar om förargelseväckande beteende, är jag säker på att koranbränning är ett sådant brott. Nu gömmer sig polisen bakom ”säkerhetshotet”, att en utländsk despot uppviglar sina landsmän mot Sverige och ”svenska intressen”.

  2. brorson

    Den nuvarande justitieministern Gunnar Strömmer kommenterar enligt media polisens beslut med att det finns lagliga möjligheter att begränsa yttrandefriheten. Av medias korta referat framgår inte om han anser att det fanns i det här ärendet. Om han inte har uttalat sig om det här specifika ärendet var det klokt, för om han gjort det, hade han också gjort sig skyldig till ministerstyre.DEt är dock i.o.fs. riktigt att det finns lagliga möjligheter att begränsa yttrandefriheten, men:
    1. Det finns rigorösa bestämmelser i grundlagen hur och under vilka förutsättningar det får ske.
    2. Det är här inte fråga om vad som får yttras, utan a) hur ett yttrande får ske och b) om koranbränning ö.h.t. är ett yttrande utan bara ett beteende.

    Det är fortfarande tillåtet att i tal eller skrift kritisera och t.o.m förneka det som står i Koranen. Och även att förneka det som muslimer tror om Koranen, nämligen att det är en bok som finns i Himlen och har uppenbarats för profeten av en ängel.

    Det är också straffbart att skända svenska flaggan. Enligt samma lag, förargelseväckande beteende. Finns en fällande dom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.