tankar på nattgammal is

allt å ingenting

Arvidsjaur-Älvsbyn

Av , , Bli först att kommentera 4

Satte målet våras före båda lunginflammationer. Å kan säga att jag hunnit he upp de hela också. Att åka med rollerblades den sträckan utan kondis har inte känts lockande. Men nu blåser det nya vindar.  Hinner inte åka som planerat innan juli månads slut,  men har plockat bort tidskravet på sträckan å kondisen är på återgående. Så innan augustis slut blir de å åka 🙂

 

mars rullar de på som vanligt,  spenderat ledigveckan i skivsjö å rivit ut köket åt mamma å pappa,  nu åter i arvids för en vecka i väktarbilen, träning samt dagdrömmande om höstens jakt.

 

ALlt för mig,  tjing 🙂

Bli först att kommentera

snabbt vänder det

Av , , Bli först att kommentera 3

Så slog bitterheten in.  Klart man inte jämt kan va lycklig,  men jag trodde det var något bra på G. Jaja,  bara å bita ihop å skaffa sig en Schiller istället. Nu fortsätta å hålla Arvidsjaur säkert i natten

Bli först att kommentera

knäckt

Av , , Bli först att kommentera 2

Slog slag i saken igår, gick å köpte ett gymkort. Idag var de dags för introduktion. Kan säga att ännu en gång blev jag påmind om vårens två lunginflammationer. Men nu är man nästan på gång bara hoppas att man kan göra det till en vana 🙂

Läste även idag ut boken midsommargryning, ingen bok som hamnade på min topplista, men funkade och även lite tankvärd. Nu ska jag ge mig på å läsa klart dr who 🙂

 

Visst ja,  en sjukt bra bok som jag nyligen läst å alla bör läsa är ”en man som heter Ove” man får sig många goda skratt 🙂

Tjingeling

Bli först att kommentera

kaffetörst

Av , , Bli först att kommentera 1

När jag klev av jobbet klockan 6 imorse fick jag den geniala idén att fara å tigga kaffe hos ett gäng vänner som firat midsommar ute i en stuga. Dåligt val. Trots 19st hagelsmällar var alla för seg för å stiga upp. Fick koka mitt kaffe själv för att sedan åka hem 🙂

Nu har man sovit mitt och gått en 4km promenad med stövarn å drevern, jobbigt som vanligt. När ska man få igen kondisen efter vårens lunginflammationer?

Strax personalmiddag med alla anställda väktare i Arvidsjaur närvarande, Alla två 🙂

Bli först att kommentera

De blir inte bättre än såhär!

Av , , Bli först att kommentera 0

ja, vad ska man säga. De där med bloggande är visst inte riktigt min grej…. torde vara något år sedan det skrevs på den härb loggen sist, så varför jag skriver nu vette rackarns. Troligen för att jag har ytterligare en storhelg bestående av arbete. bra klirr i kassan, men någon gång skulle de ju nästan va trevligt å va ledig 🙂

 

 

saker som hänt sedan sist

* Flyttat

* Stött på ett fantastiskt fruntimmer i avkroken Älvsbyn

* införskaffat på tok för många bilar

* blivit halvt med jämte ( nu blev även älgjakten rolig igen)

osv…..

 

Kanske till och med uppdaterar med något intressant här framöver. Om jag kommer ihåg de dvs

Bli först att kommentera

Tiden går fort

Av , , Bli först att kommentera 1

Ja, tiden går fort nr man har roligt, så vem hinner med att uppdatera sin blogg när man har ett liv? inte jag i alla fall, men just idag får ni betrakta mig som livlös.

 

Var senast i oktober jag skrev, har nu bott här i arvidsjaur sedan dess, och måste säga att jag trivs riktigt bra, bortsett från att man sitter fast i en lägenhet, men de är väl sådant man får stå ut med.

 

Så är det dags att börja på å ladda inför den nya jaktsäsongen, var här om dagen å skjöt lerduvor, vilket var över två år sedan senast, kan säga att det märktes, resultatet var kanske inte det mest fantastiska, men kul var de, å några tusen skott till, så borde man ska vara tillbaka i gammaltgott slag igen.

 

Ingen som är sugen p att köpa en Volvo xc70? att ha en diesel bil känns lite onödigt för mig för nrvarande då jag bara har 50m till jobbet, så de blev en c5 istället, men står för närvarande me två bilar, vilket kanske är lite overkill.

 

Vad har man mer hunnit med sedan senast? ja, en massa skoterkörning, ser redan fram emot vintern, hösten är fantastisk för jakten, vintern för skoterkörning, våren/vårvintern för… ja denna underbara årstid, varmt  å skönt, men ändå skoterföre, å bäverjakten förstås, sommaren däremot, det känns bara som en mellan säsong mellan allt, Säger till när ag funnit något riktigt positivtmed den, skulle väl vara myggen, regnet eller så varmt så att man håller på å kvamnå.

 

ajja, ska vl försöka vara mer livlös hr framöver, så att det kommer ett vettigt inlägg i denna blogg också.

Lev å må gott folk//W

Bli först att kommentera

Bästa månaden passerad!

Av , , Bli först att kommentera 1

Vem har tid å blogga i sept? inte då jag i alla fall, Kan inte påstå att jag presterat nå toppresultat i under jakten hittills, men är väldigt nöjd över drevern som trotts sina få släpp redan hunnit driva.

sist jag skrev var jag och jobbade på forsmark och hade fått jobb i Arvidsjaur, nu är jag i just arvidsjaur och jobbar min tredje dag här uppe mkt å lära, men har en bra läromästare, malin har dragit till skellefte över helgen då jag ändå jobbar så för närvarande är det bara jag och stövarn i lägenheten. näe, nu ska jag surfa runt lite å försöka hitta nå småviltsmark.

 

Lev gott å må gott.

Bli först att kommentera

A-jaur nästa

Av , , Bli först att kommentera 2

Blev väck imorse, var securitas som ringde, de ville anställa mig, så nu är det bara några avslutande papper, sedan blir de å sälja lägenheten i vännäs å flytta till Ajaur, känns som om de kmr å bli bra de här, a-jaur är bra mkt bättre än uppsala men jag ska inte klaga på de tre månader jag har jobbat här nere, fått många nya vänner som jag hoppas kunna hålla kontakten med även senare.

 

*ingen som har en lägenhet till övers i a-jaur?

* sedan var de de där med å sälja den i vännäs

*vars finner jag billigaste studsar ammon?

 

ajja lev gorr å må gott allesammans… Tjing^^

Bli först att kommentera

Kanoners :D

Av , , Bli först att kommentera 2

Kort uppdatering. ändrade planer, kommer hem 4a dagar tidigare 🙂 ska se till å träffa en nära bekant som är svårt sjuk, umgås med älsklingen å släppa stövarn. tack till alla snälla arbetskompisar.

 

 

Lev gott å må gott allihopa//W

Bli först att kommentera

Auktion

Av , , Bli först att kommentera 2

nlev en sväng på auktion idag, var trevligt, träffade en drever ägare där, så det fanns vettigtfolkå prata med 🙂 hade man inte haft vapen garderoben full, så hade dot nog blivit att ropa in en bössa idag, jäkligt bra utgångspris på dem, men ändå ingen som ropade, eller jo på två av  sex bössor, men men har iallafall spenderat bort en till dag här nere, alltså en dag närmare att komma hem.

 

kliver på nattpass imorgon, sedan blir det att jobba natt enda tills man ska vända hemmåt min planering ser ut så här; sova, jobba, sov, jobba… är inte lönt att göra så mkt mer efter det att malin åkte hem ifredags, nu är de bara jag å gamhunn kvar, men he kunn ha vyre värre.

Saker att göra när jag kommer hem

* hälsa på en nära bekant som är svårt sju

*söka jobb

*jaga ikapp allt missat under den månad jakten varit igång

*söka jobb

*söka jobb (har på känn att jag skrivit det förut, men orkar inte läsa om det för å se om jag skrivit det tidigare)

 

Nämnde jag att jag ska försöka få tag i nå jobb? annars får man väll pallra sig ner hit i oktober å jobba under sista revitionen på 3an, funkar det också, men nog känner jag för att bli kvar där uppe längre än bara en månad.

 

Dagens ungdom är visst lat på å soka jobb, å jag som tycker att jag var duktig på å söka jobb och berädd att ta de mesta, även om det är på ett ställe som ingen normal människa ska bopå, men jag antar att jag bara är lat, eller så är mina 22 stabila år så stabila så att jag inte räknas till ungdom, näe för att man lätt ska få jobb, så ska man vara 30år, har 20års arbetslivserfarenhet (helst inom just den branchen) och tio år inom någon annan branch och sist men inte minst, garanterat singel och steril. Det jobbigaste är att de enklaste av dessa krav, är de jag minst av allt vill uppfylla.

 

Känns som att jag är mest negativ när jag skriver i den här bloggen, men det ska bli bättring på det, vänta bara tills jag kommer tillbaka till bebodda trakter igen 🙂

 

lev gott må gott allihopa där ute, själv ska jag sova// W

Bli först att kommentera