Kom igång med träningen på 7 dagar – dag 2

Har du du testat att kasta pil med förbundna ögon? Jag tycket det är nog så svårt när man ser. Koordination mellan handen, ögat och piltavlan och därtill känslan. Ser man inget är det nära på omöjligt att träffa.

Men det är dock hur de flesta som ska ta tag i träningen ser på kosten. De trevar i mörkret. De tror att de vet hur mycket de ska äta, när de ska äta och hur mycket man ska äta. Det stämmer sällan. Därför blir dagens uppgift att skriva upp alla näringsintag under dagen. Detta är viktigt, eftersom oddsen talar för att du förmodligen inte inser hur mycket du äter. Studier inom detta område talar för att man underskattar hur mycket man äter med ca 30-50 procent och lägg därtill att folk tror att de bränner avsevärt mycket mer kalorier än vad de faktiskt gör.

Dagens andra uppgift blir att skriva ner dina mål med träningen. Har du någonsin sagt att du skulle göra något, lovade att det skulle ske, men det blev aldrig av? Sätt stopp för det genom att skriva ner dagens träningsmål varje morgon.

Dagens checklista:

–          Skriv ner dina mål med träningen och hur mycket du äter

–          Drick åtminstone 6 glas vatten. Vatten är viktigt för att hålla igång ämnesomsättningen

–          Sov 7-8 timmar per natt. Kroppen behöver vila och det finns mängder med studier som talar om oerhörda nackdelar med för lite sömn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.