Vilken nytta gör zinktillskott?

Zink är en metall och kallas för ett essentiellt spårämne, eftersom endast mycket små mängder är nödvändiga för människors hälsa. Zinktillskott används för behandling och förebyggande av zinkbrist och dess konsekvenser, som bland annat innefattar hämmad tillväxt, diarré och långsam sårläkning.

Det används också för att stärka immunförsvaret, behandla vanlig förkylning och återkommande öroninfektioner och för att förhindra luftvägsinfektioner. Det kan även användas vid parasitsjukdomar och malaria.

Vissa människor använder zink för en ögonsjukdom som kallas makuladegeneration, för nattblindhet, och för grå starr. Det används också för astma, diabetes, högt blodtryck, AIDS och diverse hudåkommor som psoriasis, eksem och acne.

Zink kan även användas vid godartad prostataförstoring, manlig infertilitet, erektil dysfunktion, benskörhet,  reumatoid artrit och muskelkramper i samband med leversjukdom.  Vissa idrottsmän använder zink för att förbättra prestationsförmågan och styrkan.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.