Såhär äter olika elitidrottare

Ät som en elitcyklist

Näring är avgörande för en professionell cyklist, såväl för dem som vill öka sin hastighet, uthållighet eller bara den övergripande atletisk förmågan på cykeln. Maten du äter används för att maximera prestandan på cykeln, så du måste se till att din näring är på topp för att kunna ta dig till toppen. Genom att titta på vad proffsen äter kan du också öka din styrka och uthållighet för att höja ditt max, även om du inte är helt redo för Tour de France just än.

Läs mer om hur du äter som en elitcyklist på velo.se

 

Ät som en MMA fighter

MMA-fighters måste äta på exakt rätt tid varje dag för att få ut allt som deras kroppar har att erbjuda när den stora fighten kommer. Trots allt, till skillnad från andra proffsidrottare, har MMA-kämparna bara några få chanser per år för att påverka karriären. En misslyckad fight kan få stora konsekvenser. Därför är näringsplanen eliten följer är lika viktig som träningspasserna.

Fightermag.se, som är en välrenommérad tidning när det kommer till olika slags kampsporter, skriver här i en artikel mer om hur MMA-fighters äter.

 

Anda sporter

Oavsett vilken sport det gäller så äter de flesta elitidrottarna även en del kosttillskott som till exempel extra vitaminer och mineraler. Läs mer om C-vitamin tillskott på  aktad.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.