Glad och pigg i vinter

Hej alla människor!

Vintern nalkas med stormande steg, bokstavligen, och för många utav oss innebär det en ökande känsla av trötthet och bristande energi. Det känns som att man inte kan sova nog och enkla vardagsuppgifter i hemmet eller på jobbet syns nästintill oövervinneliga. Att ingen ler på bussen, att det blir mörkare dag för dag och att saker som förkylningar, influensa och vinterkräksjuka ligger och lurar runt hörnet gör knappast tillvaron muntrare.

Faktum är dock att vintern är på väg och egentligen finns det bara två sätt att bemöta problemet: antingen genom att sitta och deppa eller att möta den kallaste årstiden utrustad med lämpliga vapen och verktyg. Bestäm dig för att den här vintern ska bli den bästa någonsin och sätt upp ett antal mål som till exempel att du ska skriva en novell, träffa dina vänner mer eller åka fem kilometer på skidor och pigga upp dig med god mat och dryck(själv fungerar snowboarden ännu bättre för mig själv 😉 ).

Kosttillskott för vinterhalvåret

För att ta lite extra hjälp inför vintersäsongen så kan några lämpliga kosttillskott vara den rätta vägen till energi och glädje. Självfallet är en bra och mångsidig kost viktigast av allt, men faktum är att några extra vitaminer eller mineraler kan göra susen. Få ställen i världen har en så tung och utdragen vinter som Skandinavien och det är inte för inte som många känner sig nedstämda och lite orkeslösa just då. Med några enkla kosttillskott kan man komma till bukt med de här känslorna i kombination med bra mat, regelbunden träning och kul saker som hobbys och socialt umgänge. En sak är säker: att bara sitta och hänga på soffan eller att konstant klaga på allt leder ingenvart!

Stärk immunförsvaret

Kylan och mörkret innebär att vi här uppe i norden lättare utsätts för förkylningsvirus då vi använder allmänna transporter mer och håller oss i instängda lokaler med massor med andra människor. Det är en myt att det cirkulerar fler virus om vintern, även om det kan verka så. I själva verket är det en fråga om att vara mer utsatt för personer som bär på smittan. Genom att tvätta händerna regelbundet, att vädra och att vara välnärd kan man sänka riskerna att bli förkyld, och tar man kosttillskott som stärker immunförsvaret är man inte bara bättre skyddad utan kan också tackla en förkylning bättre. De bästa medlen för ett bättre immunförsvar är bland annat C-vitamin, Omega fetter och ingefära, liksom mineraler som selen och zink.

Pigga upp humöret

En lika viktig faktor för att ha en bra och produktiv vinter är ett gott humör, och det finns faktiskt ämnen som kan påverka saker som temperament och leklust. Magnesium, folsyra och B6 har alla visat sig verka mot nedstämdhet, medan ginseng och vitamin B12 har uppiggande effekter på den som tar dem regelbundet.

En allround kur

Att ta ett multivitamin-tillskott under vintermånaderna är också ett bra sätt att ge sig själv en skjuts på traven då man får en övergripande kur av stärkande och uppiggande ”godis”. Det finns många bra produkter på marknaden som särskilt inriktar sig på män och kvinnor i alla åldrar, köttätare eller veganer, soffpotatisar eller träningsfantaster. Alla förtjänar att må bra, och i de allra flesta fallen ligger det i våra egna händer. Så bjud dig själv på en riktigt kul vinter och gör mörkret därute till ett brinnande ljus inombords!

Vad har jag missat?

Det finns ett vitamin som jag inte nämnt här i inlägget men som enligt mig och en majoritet av människorna använder sig utav som tillskott under framför allt vintern. Vilket tror ni det är?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.