Peter Rawet: ”Det är ingen överraskning”,

En Umeå FC-bil. 

Tillhörande Danny Persson.

Parkerad utanför Arbetsförmedlingen. 

– Det förvånar mig inte. Man kan inte leva på att nasa trassliga prylar allena, säger A-Ekonomis Peter Rawet. 

 

UFC-bloggens skjutjärnsreporter, Guldspaden-aktuelle Erik Löfgren, lyckades med sitt tränade nyhetsöga upptäcka den mycket diskreta UFC-bilens uppseendeväckande parkering på tisdagen. 

Genast satte spekulationerna igång; inte minst på den redan oroliga Stockholmsbörsen. 

– Att Supporterprylar.se:s ägare syns utanför Arbetsförmedlingens kontor har skapat en väldig oro. Det var drygt tio år sedan IT-bubblan sprack, och vi minns ju hur det började med väldiga övervärderingar, berättar Peter Rawet. 

– Nu tror jag att det är supporterprylsbubblans tur att spricka. Gemene börsanalytiker har länge litat blint till att dessa prylnasare i all evighet ska fortsätta lyckas kränga de mest obscena produkter till hutlösa ockerpriser, men den föreställningen är närmast tvungen att spricka snart. 

 

– Tvåhundra kronor, säger du? För en Chelseadraperad mjukisapa? Det går inte att göra en realistisk profit med en dylik priskalkyl, dundrade Peter Rawet i kvällens A-Ekonomi. 

 

SVT:s ekonomiankare betonar dock att läget inte nödvändigtvis behöver vara så allvarligt för Suporterprylar.se. 

– Jag vet att Danny på sistone, via Micke Lustig, ska ha sålt prylar till spelare i det svenska landslaget så här i EM-tider. Något han varit barnsligt nöjd över. Kanske är det helt enkelt så att han i ett ögonblick av synnerligen svårartad hybris stegat in på Arbetsförmedlingen i ett försök att utannonsera en ny tjänst inom företaget, något som skulle lämna honom med mer tid åt att spela pingismatcher, förklarar Rawet. 

Har börsanalytikerna någon annan möjlig förklaring?

– De brukar ha en fantastisk vetelängd inne på arbetsförmedlarkontor, och det skulle inte vara första gången marknaden fluktuerar på grund av Danny Perssons omryktade sötsug. 

De illavarslande konkursrykten som omsvärmat Supporterprylar.se kommer bara dagar efter det att företaget fått skarp kritik för de trådsmala skyltdockor man använder sig av i sin marknadsföring. 

Chelsea Matchtröja 2012-13 (Hemma)

– Hela branschen känner ju till Danny Perssons egna sug efter sötsaker, och att då skylta med dessa ideal… det sticker förstås i folks ögon, säger Peter Rawet. 

 

Etiketter:

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.