I rallymetropolen Vännäs skapas tillväxt och trivsel

I helgens körs det rally i Vännässkogarna. Ett arrangemang som inte kan ha undgått någon som besökt tätorten eller någon av de byar som berörs av fartsträckorna.

Vännäs Motorklubb (VMK) som arrangör, sponsorer och väghållare som upplåter sina vägar bidrar därmed till att skapa både tillväxt och trivsel i kommunen. VMK stärker med rallyt vårt varumärke ”Det Upplevelsenära Vännäs” där ”Välkomnande och ”Livfullt” är viktiga ingredienser i marknadsföringen. Arrangemanget innehåller båda delarna och sätter dessutom Vännäs på den nationella kartan vilket skapar intresse för vår kommun. Ett viktigt bidrag till både ökad turism och inflyttning.
 
Ett 80-tal förare, kartläsare med supporters bidrar till att hotell, restauranger, affärer och bensinstationer avsevärt höjer omsättningen under rallyt. Ett viktigt bidrag till att vi får behålla ett brett utbud inom dessa näringar.
 
Det livfulla skapas både i tätorten och byarna då alla dessa fartsträckor lockar åskådare från när och fjärran. Många viktiga mötesplatser för rallyintresserade som träffs och trivs.
 
På några av dessa mötesplatser finns lokala byaföreningar som får en möjlighet att genom försäljning av hamburgare, korv, kaffe mm stärka sin föreningskassa. En viktig inkomstkälla för att kunna ordna egna arrangemang samt underhålla och driva sina samlingslokaler som också är viktiga mötesplatser för boende och besökare i vår kommun.
 
En eloge till VMK med sin 170 ideellt arbetande funktionärer samt de byaföreningar som genom sitt engagemang i rallyt bidrar till att göra vår kommun både ”Välkomnande och Livfull”.
Etiketter: , , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste kommentarerna
Arkiv
Kategorier