Ingvar Kamprad, offentligas bäste vän

Med den rubriken vill tidningen Dagens Samhälle och dess chefredaktör Mats Edman http://matsedmandagenssamhalle.blogspot.com/ få oss att förstå och inse vikten av näringslivets betydelse för offentlig sektor. Han skriver ”utan företag, företagare och deras anställda kan offentliga sektorn packa ihop” slut citat.

Han skriver också att ”som en del av näringslivet är numera också välfärdsentreprenörerna inom vård, skola och omsorg. Enligt statistiken är det faktiskt bara där som nya svenska storföretag uppstått inom modern tid”
 
Med denna tänkvärda artikel bör nog var och en av oss som är förtroendevald ta oss en funderare på hur vi agerar när ärenden som behandlar entreprenörskap och företagande finns på dagordningen. Vill vi uppmuntra eller kväva kreativa människor som drivs av ett entreprenörskap och en vilja att utveckla en verksamhet oavsett det handlar om företag inom den tillverkande industrin eller välfärdssektorn.
 
Alla bidrar till välfärdens finansiering, både via sina bolag och via de anställdas skatter.
Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste kommentarerna
Arkiv
Kategorier