Fritidsområdet, ett alt. till Vega?

Miljöpartiet har kommit med en intressant idé. Jag tror att den har förutsättningar att bli en bra lösning om de politiska partierna nu tänker långsiktigt och hållbart.

Dagens skolväg från lägret och Nybyområdet är ingen höjdare. Skolvägen från lägret via järnvägstunneln, Konsum och över Icas parkering är varken trygg eller säker. Lika illa är det efter Pengsjövägen och Ö Järnvägsgatan.

Att fler ska åka kollektivt är ett av hållbarhetsmålen som fullmäktige har beslutat. Då kan skolskjutsar bli ett sätt att lära barnen detta och därmed kan det bidra till att bryta normen där bilen är det naturliga fortskaffningsmedlet.

I samband med beslutet om byskolornas nedläggning påstod nedläggningspartierna S, V och M att vi gör detta för barnens bästa.

Miljöpartiets idé är verkligen att tänka på barnens bästa om man tänker på helheten. Det gäller både skolvägen och skolmiljön. Med detta och hållbara lösningar som mål kan fritidsområdet vara ett alternativ till Vegaområdet.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste kommentarerna
Arkiv
Kategorier