Centerpartiet levererar

Senaste veckan har vi presenterat landsbygdssastningar som en fördubbling av bredbandsutbyggnaden och en femdubbling av kommersiell service.

För näringslivets små företag kraftigt sänkta sjuklönekostnader från första dagarna  och 16 miljarder till jobb och entreprenörskap i hela landet. Där ingår också femdubblade satsningar på förnybar energi och energieffektivisering.

Notera är det inte bara är förslag, utan riktiga satsningar som regeringen gör.

NÄRODLADE  POLITIK gör skillnad.

 

 

Etiketter: , , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Marianne R Johansson

  Sent ska syndaren vakna heter det ju!
  Vänstern sa som första riksdagsparti att sjuklöneansvaret skulle slopas för de små företagen, och för snart ett år sedan antog man ett landsbygdsprogram med satsningar på små företag, gröna näringar, skog och turism näringar, infrastruktur osv
  Man har i Landsbygdsprogrammet färdiga förslag för att behålla Lanthandeln och bensinmackar!
  Ni agerar nu för att det är valår!

  • Ulf Eriksson (inläggsförfattare)

   Allt det du skriver om vad Vänstern har föreslagit kan jag dela. Men vad hjälper det när Stefan Löfven har visat kalla handen för att ni inte är tillräckligt rumsrena för att få sitta med i en socialdemokratisk regering. Det är förutsättningen för att kunna genomföra sin politik.
   Ska ni få gehör för er politik måste ni också ställa upp på höjda slaktavgifter, höjd gödselskatt, höjda drivmedelspriser och kilometerskatt på lastbilar. Tror du verkligen på att det ska leda till till landsbygdsutveckling och bättre förutsättningar för de gröna näringarna?

   • Marianne R Johansson

    Det är ett problem att vara ett litet parti i samregering med större partier, det vet väl ni Centerpartister som under 8 år fått sälja ut er till Moderaterna, så till den milda grad att det är svårt att känna igen er!
    Men ju starkare ett litet parti blir, med hjälp av röster på sitt eget parti, ju svårare blir det att ignorera dess politik!

 2. Dag Lindgren

  Gödselskatt är motiverat eftersom mycket kväve i miljön är ett stort miljöproblem och det går åt energi att göra gödseln. Höga drivmedelspriser och kilometerskatt på lastbilar motverkar energikrävande och miljöförstörande transporter.
  Men livet på landet borde kompenseras med åtgärder som specifikt förbättrar glesbygd och landsbygd bättre täckande IT, stöd till infrastruktur som affärer, mackar, vägar, dagis, elledningar och annan närservice utanför städerna. Areella naturresurser bör beskattas så de kommer de kommunala ekonomierna där de ligger till godo, detta skulle gagna areellt stor kommuner med låg befolkning. Regelverken skall inte vara för krångliga och inte ekonomiskt/administrativt missgynna landbygd och småskalighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste kommentarerna
Arkiv
Kategorier