Kränkande behandling av företagare

Jag blir beklämd och upprörd när jag läser om hur en företagare upplever sig bli behandlad och kränkt i den politiska debatten och hon torde nog inte vara den enda företagaren som känner på det sättet.

Uttalanden av politiker som företräder socialdemokraterna och som säger sig vilja satsa på näringslivet och växande företag. Vänsterpartisterna uttrycker sig ännu grövre när det gäller synen på det privata näringslivet och har väl aldrig föreslagit något som skulle främja förutsättningarna att driva företag.

Politiker som antyder att det är fult att vara företagare och som menar att företagare lever på att någon annan jobbar i deras företag. Jag tror att medborgare över lag och en majoritet av anställda inom det privata näringslivet inte delar den uppfattningen.

Kränkande uttalanden som misstänkliggör företagarens syften med sitt företagande. Få ställer frågan till näringslivets organisationer eller till företagaren om vad som händer med de som som jobbar här eller vad som händer med verksamheten om man genom skatter eller höjda avgifter försämrar förutsättningarna.

En berättigad fråga som var och en borde ställa till dessa företrädare är vad som skulle hända om vi inte har våra företag och vad som händer om näringslivet motarbetas. Vilka blir kvar och vilka ska skapa förutsättningarna för den välfärd som vi alla eftersträvar om inte företagen och dess medarbetare får verka i ett gott näringslivsklimat.

 

 

 

 

 

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Leif

  Tänk om ni drev en politik som främjar människor istället för företag. Men vi skall väl alla vara slavar under er politik, den dolda agendan.

 2. Ulf Eriksson (inläggsförfattare)

  Det du skriver bekräftar bara er syn på företag och företagandet. Min och vår uppfattning är att ett bra företagsklimat med många och växande företag skapar arbetstillfällen som främjar människor och människors vardag. Därmed skapas också förutsättningen för företag att producera varor och tjänster som skapar tillväxt i samhället. En tillväxt som är en grunden för att skapa resurser till den välfärd vi alla efterfrågar.

 3. Gunnar Andersson

  Efter att ha läst den kränkta kvinnans blogg tog jag och läste Stefan lövens tal.Ärligt talat så kan jag inte avgöra vad som hon upplevde som kränkande.Men jag antar att hon läste mellan raderna och kände sig hotad av att Sossarna eventuellt vill avskaffa momslättnaderna för krogägarna.Som företagare borde det väl kännas bättre att öka vinsten genom att man fick fler kunder än att man fick statligt stöd genom en skattelättnad?Med en bättre fördelningspolitik så får fler råd att gå på krogen, om fler fick fasta anställningar skulle fler kunna fara på semester och gynna besöksnäringen,Om Gymnasieskolorna såg till samhällets behov i stället för sin kortsiktiga vinst så skulle företagen kunna anställa kompetent personal och öka omsättningen.Om Centerpartiet inte lät sig ledas av Storstadmänniskor skulle dom verka för att det skulle vara möjligt att bo och verka i glesbygden.

  • Ulf Eriksson (inläggsförfattare)

   Du skriver att gymnasieskolorna inte ser till samhällets behov utan i stället för sin kortsiktiga vinst. De flesta av våra gymnasieskolor i vår region har kommunerna som ägare. Den beskrivning du ger antyder att det generellt är vinstintresset som är huvudsyftet. En uppfattning jag inte delar.
   Jag påstår att att gymnasieskolorna kontinuerlig för dialog med näringslivets branschorganisationer och enskilda företag för att kunna utbilda och leverera kompetenta arbetssökanden för arbetsmarknadens behov.
   Däremot saknar jag en tydlig nationell politik och ett nationellt stöd för vuxenutbildningen. Som det nu fungerar går inte utbildningsmöjligheterna för vuxna i takt med arbetslinjen.
   Vad anbelangar Centerpartiet och vår landsbygdspolitik så hävdar jag att det är vi som historiskt och i nutid hårdast lyfter och driver landsbygdsfrågorna. Om fler partier prioriterade landsbygdsfrågorna på sin agenda så skulle det vara möjligt för fler att bo och verka i glesbygden. För de flesta partierna är det mycket prat och lite verkstad.

 4. Lars Gidlöf

  Hej

  Jag vet att Ni politiker inte lever i verkligheten och jag förstår Ni bara jagar röster.

  Men på vilket sätt kan denna egenyttiga företagare känna sig kränkt, är det att hennes företag ska få betala samma arbetsgivaavgift som en åkare med chaufförer på säg 35år, eller betala lika mycket moms som en åkare?

  Var i ligger kränkningen?

  • Ulf Eriksson (inläggsförfattare)

   Dina slutsatser om att politiker inte lever i verkligheten är ett påstående som är lätt och ta till när argumenten tryter. I mitt fall kan jag upplysa om att jag har jobbat i 42 år inom näringslivet och har under den tiden följt och fått lära mig företagandets villkor. Att allt skulle handla om att jaga röster är en dålig genomtänkt slutsats. Det handlar nog mer om insikt och erfarenhet från min sida.
   Frågan om var i kränkningen ligger så ber jag dig läsa artikeln en gång till samt ärligt analysera hur debattklimatet har varit och fortfarande är omkring företagare som grupp och arbetsgivare. Det är bara att följa vad som skrivs och sägs från vänsterhåll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste kommentarerna
Arkiv
Kategorier