Centerpartiet lyfter maten

Att äta god och näringsriktig mat är en viktigt för både vårt välbefinnande och för vår hälsa. Trots det är det ofta priset som styr vid upphandlingar av mat till offentlig sektor. Det är inte ok. Centerpartiet vill att Sverige ska vara ett land där vi producerar och kan erbjuda näringsriktig och hållbar mat av god kvalitet. Och den visionen gäller såklart också i välfärden – för våra barn och gamla.

Man ska kunna lita på att den mat som såväl far- och morföräldrar som barnen får ska vara sund och säker. Därför är det viktigt att upphandlingarna görs med fokus på bra djurskydd och minskad antibiotikaanvändning.

Centerpartiet vill uppmuntra kommuner och landsting att jobba mer med sund, säker och näringsrik mat. Därför föreslår vi nu ett nationellt matlyft för skolor, förskolor och äldreboenden.  Med en satsning på 100 miljoner förbättrar vi matkvaliteten till våra barn och äldre inom skola och äldreomsorgen.

En röst på Centerpartiet är en röst på säker mat odlad nära dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste kommentarerna
Arkiv
Kategorier