I know nothing – ny borgerlig policy i Nordmaling

Eller ett onsvarigt sätt där den ansvarige politikern försöker gömma sig när det ’hettar’ till?
Har en ny slogan i Nordmalings kommun skapats? När något obehagligt uppdagas blir svaret ,’I know nothing’ av den högste politiske ansvarige i kommunen. Visst är det så att allt för många ansvariga säger de har jag aldrig vetat, när sanningen uppenbaras. ’ I know nothing’ – öppna ögonen och öronen sov inte en Törnrosasömn. Prinsen rider inte mer.
Utan spaning ingen aning. I Nordmaling är det så att munnen rörs på den ansvarige politikern men vad hörs? Jo, konkurrera och privatisera. Det är Nordmalings nya Vision under den borgerlia ledningen som nu förverkligar sin del av VISION 2010. ’ I know nothing, men konkurrera och privatisera nu ska även den kommunala personalen få en chans. LOV- ny och bra lag från regeringen jublar kommunledningen, härligt nu löses allt säger han. Nu när även kommunens personal får konkurrera med storföretagen. Då kan personalen vara med och upphandla sig själva. Fablernas värld säger jag! Jag tycker att detta påminner om Trollkarlen som i öknen blev så törstig att förvandlade sig till ett glas saft och drack upp sig själv och så fanns ingen trollkarl mer. Något att fundera över.
Inte undra på att vår lilla protest vid Tallbacken i VK den 8 maj upprör den politiska ledningen. Show och den fria teatern har alltid tagit upp orättvisor i samhället. Vi försökte levandegöra det faktum att det politiska etablissemanget beslutat att ’försöka sätta gammelmormor på fattigvården’ samt ’sätta stoppur i vården’ måste stoppas. Vi ville genom ’Gycklarens show, försöka Levandegöra de Gamlas Förskräckelse, en Vårdares Oro och Kaipitalets glädje över möjligheten till Storförtjänst. Moeny………..
Kanske har vi för lite show i kommunpolitiken, bröd och skådespel…. Tänk om 31 ledamöter skulle välja passande ’utrustning’ och kravet skulle vara att samtliga 31 ledamöter från talarstolen skulle öppna ’bröhackan’i ett inlägg samt att de som nu ständigt försöker belägra talarstolen endast fick något inlägg. Det vore något nytt i kommunpolitiken – bröd och skådespel.
Något för Lars Molin????????????????????????????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.