Kvinnotårar eller ’pissarvecka’

Att några anser att kvinnoveckan är ’pissarveckan’ är för mig helt obegripligt. Uttrycket måste vara ’myntat’ av någon helt okunnig person som inte förstått kvinnors stora utvecklingspotensial. Om regenet inte kom då skulle det vara torka överallt, brunt, bränt och fult. Ingen kan bestrida att torka är ett otyg inte minst för trädgården.
Jag kallar denna vecka med bara kvinnonamn för veckan då kvinnor gråter så att alla ser det. Vi gråter över alla orättvisor som finns över allt i vårt samhälle. Att sedan vädret kan ha förändrats så att Kvinnoveckan inte längre är en självklar regnvecka kan vara ett tidens tecken. Visst behövs många kvinnotårar över all dårskap som finns i Världen, Sverige men också här i Nordmaling.
Tårar är bra för dina Ögon sa min gamla mormor. Du får vackra ögon och så blir du ’klarsynt’ fortsatte hon. Så kvinnor gråt mera, vackra klarsynta kvinnor behövs överallt. Låt inte ’dumskallepolitiken’ bränna bort och bruna ner våra liv och vårt samhälle.
Välkommen – kvinno-tårar- låt oss bli klarsynta och skarpsynta. Låt oss bekämpa orättvisor.
För jämställdhetens skull så inbjuder jag alla män. Ni kan behöva gråta, bli klarsynta, få vackra ögon och bekämpa orättvisorna.
Välkommen regn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.