Väckning – Early Morning

Jag vaknar av att telefonen ringer. Lite förvirrad famlar jag efter luren. En manlig röst säger ’nu är lastbilen i garaget’. Jag svänger benen över sängkanten och konstaterar att det är rysligt tidigt. Jag säger ’du har ringt fel’. Mannen i andra ändan uppger igen att han ’ställt lastbilen i garaget’. Nu är han lite upprörd. Jag tänker vilket garage vi har bara ett garage för EN personbil. Något är fel. Nu brukar folk ringa fel men då gäller det Pumpex och leveranser. Hittills har garaget klarat sig.
Jag upprepar du har ringt fel. Nu är mannen påstridig. ’Jag har fått detta telefonnummer så det är rätt’. Nej, det är fel upprepar jag. Du har kommit till en privatperson. ’Jag har fått detta telefonnummer ’ säger han ’det måste vara rätt’. Nu börjar jag lessna. Du får ringa ett annat nummer säger jag. Han svarar ’kan du hjälpa mig med rätt nummer’. Jag tänker på nummer-upplysningen men tänker vilket nummer menar han. Bäst att hålla käften.’ Du får fixa rätt nummer själv’ säger jag. ’Så du vill inte hjälpa mig med lastbilen som står i garaget’ säger han. Nej svarar jag. Nog med lastbilar föridag tänker jag och lägger på luren.
Har någon hittat en lastbil i ett garage med en frustrerad gubbe så ring INTE till mig. Jag är hjälpsam men det finns gränser. När jag kliver ur sängen undrar jag om någon vill skämta med mig men så tidigt på morronen och om en lastbil?
Ett telefonsamtal kan betyda så mycket men inte early morning och inte om lastbilar i ett garage som någon påstridig gubbe vill ha hjälp med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.