En blod-palt

Kommunfullmäktige i dag var som en okokt blod-palt seg och degig. Att sedan chefskocken inte förstod att vattnet i grytan skulle saltas och att paltens konsistens är viktig för ett bra paltkok är begriplig utifrån det faktum att han alltid själv vill tolka allt som han själv vill. Att tolka recept kan vara svårt ibland helt omöjligt. Det var så det var i dag. Palt-koket som bjöds var under all kritik. Om någon hade försökt sätta gaffeln i den palten så hade det varit hopplöst. Den ’slank ’ undan både på fatet och från bordet. Men jag ger inte upp palten skall fram och den skall kokas! Vänta bara.
Ett är säkert det är viktigt att kocken är OK och att han kan läsa av recepten utan egna tolkningar.
Jag kände en man i min hemtrakt som var en ’hejare’ på palt. Han var på alla palt-hippor och åt palt av alla de slag. När han lämnade serveringslokalen stoppade han alltid ner en palt i varje ficka. Varför? jo han när dansade tolkade han det så att paltarna i fickorna skulle ge honnom kvällens danslycka och göra fruntimren glada.
Jag konstaterade att alla fruntimmer gruvade sig för att bli uppbjuden av palt-ficke-mannen, men detta förstod inte han. Han tolkade deras ansiktsuttryck helt fel där kvinnorna gruvade sig för dansen trodde han att dom hoppades på dansen. Så fel allt kan bli om man inte är uppmärksam utan alltid gör egna tolkningar.
Konskvensen akta dig för tolkningar kan gå snett´och stå dig dyrt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.