Roller spelar Roll

I bland blir jag förundrad.
I dag vid kommunstyrelsens sammanträde frågade Vänstern i vilken roll kommunstyrelsens ordförande hade varit när när han i media redovisade att Nordmalings kommun skulle bygga ett liknande äldreboende som man har i Jörn. Eftersom inte kommunstyrelsen i någon form har uttalat några byggplaner enligt Jörnmodellen var frågan interessant. Ingen av oss visste att kommunstyelsens ordföande skulle besöka Jörn ej heller ta upp Jörnmodellen i media. Kommunstyelsnens ordförande meddelade då att han hade varit till Jörn som privatperson. Att han uttalat ambitionen för byggande i kommunen ville han vid dagens sammanträde inte diskutera. Det är intressant med våra roller och vårt ansvar för våra roller.
När jag förra vecka frågade kommunstyrelsens ordförande vilken roll han hade i Utvecklignsrådet, som är tillsatt av kommunfullmäktige och politikerna i rådet är valda av kommunstyrelsen svarade han mig. ’Jag har lärt mig skilja på mina roller som KS-ordfröande, entrepenören, läraren och privatpersonen, inklusive min roll i utvecklingsrådet. Många roller och mycket ansvar eller?
Jag konstaterar det är svårt att ha så många roller när kommunstyrelsen har tagit beslut om vilken roll och vilka regler som skall gälla för kommunstyrelsens ordförande. Nästa gång du träffar kommunstyelsens ordförande är det bäst att fråga vilken roll han har. Är det som entrepenören, läraren, privatpersonen o s v. Det kan vara avgörande för hur din fråga eller ditt ärende behandlas
Roller spelar roll inte minst mellan oss politiker och våra tjänstemän. Roller spelar roll! Jag efterlyser Raka Puckar i alla roller!

En kommentar

  1. kompis

    Det är kanske så att kommunalrådet är titelsjuk. De människor som har den läggningen finns det gott om. Vi har väl ledaren för det parti han tillhör som oxå har ett stänk av samma sjuka!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.