Välj Väg -Ta Tåget

Så sa infrastrukturminister Åsa Torstensson när hon invigde Bottniabanan etapp 1. Vi känner varandra sedan tidigare. Åsa Torstensson och jag deltog i ett arbetsmarknadsprojekt för Svenska kommunförbundet för flera år sedan. Hon var då kommunalråd i Strömstad och jag i Nordmaling. I dag påminde hon mig skrattande om när vi var på resa i Italien och jag skulle köpa tyg i Milano. För att göra en lång historia kort. Jag hittat ett vackert tyg och när jag skulle köpa ’bara’ en meter uppstod kommunikationsproblem. Den äldre gentlemannen som hjälpt mig med tyget och som jag i gott samförstånd pratat engelska med blev helt oförstånde när jag bara ville köpa en meter. Då uppstod en ’språkturbulens’ och helt plötsligt kunde han bara italienska. Viftande och pekande fixade vi kvinnor detta men vilken ’turbulens. Idag skrattade Åsa och jag åt detta. Välj vägen till tåget och stanna inte i en Italiensk tygafffär. Ta Botniabanan hela vägen detta är bara början. Nu återstår Norrbottniabanan.
Föresten har du träffat ’Vrål Åke’ han som köper in mark åt Botniabanan. Spana efter Botniabanans bil med texten ’ Vrål-Åke’.Han heter faktiskt Åke. Fyndigt eller hur?
I morgon åker jag till Göteborg. Från Nordmaling kl. 05.00. Svenska lokaltrafiken har sammanträde. Vi diskuterar kollektivtrafiken i hela Sverige, bensin och dieselpriser, trafikskatter samt miljömål m m. Jag är hemma här i Nordmaling kl. 23.15. Så blir den fredagen, allt för kollektivt åkande.. Tänk att det tar en hel dag för att korsa Sverige om man har mina sammanträdestider. Tänk om det varit på hästens tid då hade det tagit månader och många anhalter och kanske en och annan tygaffär..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.