Älg-jakts-lampa

våra ungdommar är finuliga på många sätt. Detta bevisades på den uppfinnartävling som skolan i Nordmaling och elever från fem av kommunens skolklasser visade upp på Nordmalingsmässan. För min del var uppfinning av Skohornslampan den som kändes helt riktig i dagsläget. Om man har en sko med inbygd lampa och som dessutom är lätt att ta på vad kan man då mera begära, möjligtvis att få ta på den som jaktstöveln. Skohornslamp kan säkert vara en uppfinning som kan tillverkas. Varför inte i Gräsmyr där de faktiskt har älgen på spåret och där kanelbullen är i centrum. att sedan bössan är av snidat trä spelar ingen roll eller hur?
Att sedan superborsten blev publikens pris tycker jag visar hur rationell publik vi i Nordmaling har på våra mässor. Tänk er att borsta både över och under-käk samtidigt rationellt eller hur.
Den lilla tjejen som gjort denna uppfinning kommer säkert att ha många trevliga stunder inte minst när hon skall låta pappan borsta tänderna med Supeborsten inför kommunfullmäktig. Det blir snabbt. rätt och riktigt vad mera kan man önska sig.
En annan trevlig uppfinning var Talrikdiskaren något för mig om jag inte redan hade skaffat en alldelens egen vid namn Andersson. Självklart kan även Tallrikdiskaren eller den Radiostyrda diskborsten vara något för att udnerlätta vårt hemarbete. Här är det bara att välja. Med nyinköpt kalvsylta åkte jag hem för att få ett skråvmål.
I morgon ut med den ’gråe’ hela dagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.