Bygga bo och leva

Den grå och jag åkte på Småkoms höstkonferens. Konferensens tema var bostadsbyggnadsprogram för landsbygden. Det var faktiskt värt att kliva upp kl. 03.30 fredagmorgon och komma hem kl. 20.00 eftersom konferensen var givande. Hur skall vi få möjlighet till att bygga på landsbygden? Flexibla byggmodulsystem, kreditgarantier, upplåtelseformer och lokala OPS-lösningar var några av diskussionsämnena. Regeringen kommer att få förslag bland annat på landsbyggnadsprogram och bostadsbyggnadsprogram sedan får vi se vad som händer om nu något händer.
Eftermiddagen besöktes konferensen av riksdagsmän och det var bara män ingen riksdagskvinna gick tydligen att uppbringa. Är någon förvånad?
Frågor fick ställas till representanterna för riksdagspartierna och några frågor och svar är värda att fundera över. En deltagare vill att riksdagen skulle förbjuda bilar som går att köra över 120 km i timmen. Svaret blev som väntat – vi i Sverige kan inte ha egna regler. Det går inte att musen leder elefanten sa den moderate riksdagsmannen. Jag tog upp problematiken med försämringarna i a-kassan., både för den enskilde och för kommunerna. Det fanns ingen förståelse från de borgerliga politikerna för detta. När finanskrisen som nu rullar fram och påverkar allt och alla och där skattebetalarna kommer att tvingas ta kostnade, något som den moderate riksdagsmannen konstaterade att detta är inget nytt och hänvisade till –90 talets kris. Han till och med berömde Göran Persson (S) som rätat upp ekonomin efter krisen. Men han glömde att i krisens centrum fanns moderaten Carl Bildt i en borgerlig regering. Borgarminnet är kort. Att socialdemokraterna och Vänsterpatiet vill fördela mer pengar till kommunerna och landsting framkom även denna dag.
SKL:s chefsekonom kontaterade att ’det finns grader i helvetet’ Jag konstaterar. Det är enkelt att se vilka grupper som finns längst ner i helvetet, det Kolskottarna och dom har aldrig varit de besuttna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.