Brännande Bak

Igår kväll besökte jag kyrkan för att lyssna på Musikskolans årliga Jul-konsert. Som vanligt var ungdomarna fantastiska när de spelade och sjöng. Stämningen var på topp. Men varför har någon monterat in grillelementet i bänksisten? Varför eldar kyrkan så under baken på kyrkobesökarna? Finns det någon symbolik?
Jag kände när jag satte mig att det osade hett och…. men jag slog mig ner ändå. Jag har tjockt ’rumpskinn’ tänkte jag. Men ack vad jag mig bedrog.
Att elda rumpor kan kanske vara bra men det är störande när man samtidigt vill koncentrera sig på sången och musiken. Nu svettades jag för Grillen i ändan blev hetare och hetare. Nog var det skilnad förr tänkte jag när kyrkorna var kalla. Jag undrar vad som är bäst Farbror Forst i byxan eller ett Grillmästaren, en som dessutom inte går att stänga av?. Farbror Frost kan man klä sig för att klara av, frågan är om man skall ta en ispåse i byxan för att klara kyrkbänkens grillande hetta?
När jag kom ut från Kyrkan och konseren hade jag god lust att sätta ’röven’ i snövallen vid vägkanten. Nu låter det sig inte göras men när jag väl kom hem blev det adamskostymen resten av kvällen. Endast Lille Boy var förvånad.
Om jag skall besöka kyrkan ännu en gång är det nog bäst att ta ispåse eller värmeisoleringsfilt inunder byxan.
Kan det vara så att kyrkan vill visa oss att i dessa besparningstider har dom råd att elda-upp?
Dagens kommunala ärende var en lång och intensiv protokolljustering. Diskussion, rättning och samstämighet må råda.

En kommentar

  1. ia

    I vår familj har detta ”heta” ämne dryftats. Vi satt på olika bänkrader och hade olika upplevelser av värmen. Vi tror att det är element under vissa bänkar, inte alla. Jag kan intyga att en och annan satte ner sin glödande bak i snön utanför kyrkan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.