Julhälsning eller Aprilskämt

I veckan fick hushållen i Nordmaling en Julhälsning från de borgerliga partierna. I denna folder önskas medborgarna en God Ju och Gott Nytt Årl. Men innehållet kan liknas med ett Aprlskämt. De borgerliga talar om vad de gjort under två år men glömmer att dom faktiskt har spenderat skattepengar på att lösa ut chefter. Beloppen närmar sig miljonen. Besparing Nej här anställes chefer nya på ’löpande band’ Vidare har dom kört ekonmin i botten för Socialnämnden och Barn och utbildningsnämnden. Dom glömde att när äldrebodenden skall byggas har alla partier varit överens om detta. OK om det bara inte blir i lokalerna som kommunalrådet har till förfogande. Däremot har dom glömt att ta med inforamtionen som ekonomichefen skickat ut nu i veckan. I korthet kan jag konstatera att mindre skatteintäkter 2008 på grund av befolkningen minskat i kommunen ca 100 personer samt mindre statsbidrag innebär en kostnadsökning på åtskilliga miljoner är ekonomichefens prognos.. Så Det Goda Nya Året innebär att kommunen måste ta ’tagelskjortan ’ på verksamheterna. Därför förstår jag vad de menar med’ Fortfarande finns det en hel del kvar att göra’ här kommer Nyårslöften och Aprilskämten in. Vad skall vi tro? Framtiden får utvisa vilken verksamhet kommunen kommer att ha valåret 2010 och vilket Gott Nytt År som väntar medborgarna 2009 med den borgerliga politiken.
Appropå Jul, Lille Boy fick Julfrossa i går. Han skallrade och frös aven om jag inte hörde att han nös, så blev vi alla oroliga. I natt har Lille Boy legat och frossat i Anderssons säng.
Nu på morgonen ser han fortfarande ’dörsk ut’ även om han inte skallrar. Undrar om han kan äta julskinkan, öppna julklappen som matte köpt till honom och se kalle Anka. Vi som brukar sitta i tv-soffan coh mysa.
Lille Boy har det bekymmersamt med kroppen och hälsan. Både han och matte tänker på dom som är sjuka och arbetslösa och som känner oro denna familjehelg när julklappsbörsen krympit och varslen dimpit ner.
Aven om Andersson och jag har en julönskan framför alla. Snälla tomten låt Alla få en God Jul även vår Lille Boy.

2 kommentarer

  1. Markus

    Ulla-Maj Andersson kan gott sitta i opposition så slipper Nordmalings förvaltningschefer ha en ryggsäck, politiker som petar i verksamheterna och inte kan skilja på förvaltning och politik. Ulla-Maj största problem, vilket även är så typiskt för s-politiker, när hon satt som kommunalråd är att hon körde med ministerstyre, gick in och petade i tjänstemännens verksamhet. Politiker ska hålla sig sin kant!

  2. granntyckare

    och kritisera och hacka på sittande regim, och tvärtemot föregående tyckare så är det politikerna som ska styra inte tjänstemännen, så du är väl en sån! Heja på U-M och kom igen nästa val, för får tjänstemännen styra tillräckligt så finns inte Nördmaling kvar!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.