Blåsning

I går i kommunstyrelsen blev de flesta av oss politiker ’paffa’ Jag vill påstå att vi blev blåsta så till den milda grad att vi nog liknade fågelholkar (ett kännt begrepp om politiker myntat av en före detta rektor )
De flesta av oss trodde att beslutet från mars 2008 angående vattnet till Brattsbacka skulle vara åtgärdat för länge sedan. Vi politiker tyckte att Brattsbackabon skulle få sitt vatten från Nyåker. En vattenledning skulle grävas. Något som även redovisades vid kommunfullmäktige den 14 april 2008. Döm om min förvåning när det i går visade sig att ingen grävning ingen ledning inget vatten från Nypåker är planerat. Trots alla tidigare beslut och informationer. En intressant fråga är om en ledning är viktig? jo för vatten, ström, politiska beslut o s v. Att restaurera ett gammalt reningsverk kan kanske vara bra men det kan också var ett dyrköpt beslut.
Nu sägs det att ett Jättefilter skall klara av vattnet till Brattsbacka och endast kosta hälften av en vattenledning. Jag hoppas att de som nu tagit ett nytt beslut inte får göra en dyrköpt lärpenning. Att köpa billigt kan ju bli dyrt i längden. Passa på så att det inte bli som med tele-trosorna säger du inte NEJ kan det bli mycket dyrt…..
I vilket fall så blev 3/4 av politikerna blåsta på ledning och den kommunala ledningen godkände filter i stället.
Appropå filter i dag filtrerade jag ut julen. Så nu hoppas jag att alla tomtar har försvunnit och att visdomsordet ”I framgången känner våra vänner oss, I motgången känner vi våra vänner’. ger kunskap åt ’tomtarna’ som är kvar och lycka till med ledningarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.