Två sidor

Igår var en förunderlig dag. Det ringde en man som hade frågor och synpunkter på ett kommunalt ärende. Jag konstaterar att även om man försöker göra det bästa så finns det alltid någon eller några som inte tycker om eventuellt kommande beslut. Att det i föreningar alltid finns olika stridiga viljor är inget nytt. Frågan är i vilken förening som det inte finns olika uppfattnignar över hur verksamheten skall bedrivas och vilka målgrupper som skall satsas på. Nu har du hört vad många av oss ledare vill sa mannen och fortsatte. Du har väl hört den andra sidan så nu vet du hur ’splittrade’ vi är sa han. Snälla ni bestämm hur ni vill ha det sa jag. Om kommunen satsar pengar så hoppas jag att alla som får dessa extra resurser tycker det är bra och gör en bra verksamhet. Att sedan det finns olika förslag för verksamheten måste de ansvariga i föreningen ta tyckter jag. Nya förslag Nya ideer kanske måste till och jag hänger med så låt oss börja diskutera nya förslag.
Ett ordspråk dök upp ’enade vi stå söndrade vi falla, det gäler inte bara en det gäller alla’
Gårdagen innebar också en trist information att även ett Rundviksföretag varslar. Flera blir utan arbete och även jag personligen lär känna av detta. Hur var det skulle inte regeringen fixa så att alla som ville skulle få jobb? Jag vet ingen som inte vill ha jobb men var är jobben. Nu väntar jag på regeringsarbeten till vårt län och till vår kommun. Törs man hoppas att näringsministern prioriterar sitt län?
I kväll är Andersson och jag bortbjuden. Det blir mat, sång, musik ,trevliga människor och jag skall önska mig ’varm-korvs-boggi’ och Andersson något jazzigt på dragspel. Med andra ord en härlig kväll på Rundviksgåden väntar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.