Så var det dags

Jag förundras onyå över hur kommunen skall klara av sina åtaganden och sin ekonomi. Vid kommunstyrelsens au i dag kunde jag konstatera att januari månads löneutfall visar flera hundra tusen kronor i underskott mot den beslutade budgeten för år 2009 i två stora nämnder. Några hundra tusen gånger 12 månader det blir miljoner Var är det självklara ansvaret från de som säger sig styra kommunen? Problem? Det finns alltid minst två lösningar en är att tillföra pengar.
De borgerliga partierna bad om ’makten’ i Nordmalings kommun och dom fick den. Allt för att ge medborgarna en fantastisk framtid. Frågan blir hur har dom tänkt använda det förtroendet och till vilken framtid. Snacka går ju men…………….
Vi tvingades till ett extra sammanträde eftersom alla ärenden inte hans med i dag. Torsdag fortsätter vi, med frågor som Navet, controler, Leader URnära och handikappolitiska programmet. Spännande eller hur? Som en roman utan slut. Jag undrar bara vem som är ’hjälten och vem som är boven’ och vilka som är ’små prinsar/prinsessor’ och ’påläggskalvar’.
12.30 bar det iväg till Sveriges minsta kommun. Vi träffades över gemensamma frågor som vägar, butiker i glesbygd och kommunal frågor. Stopp! tro inget annat kommungränser är till för att respekteras även om sammarbete över är A och O.
En hissnande hemfärd där blåljus och lastbilar, fick vika för oss från Nordmaling.
Kommunalrådet körde så fort att lastbilar tutade och blinkade (vitt och blått) allt svängde på den smala vägen 353. Tryggare kunde ingen vara, än jag som bak i bilen fick vara. Undrar vad kommunalrådet i Bjurholm skulle ha sagt om vår ’vilda’ färd hem efter en uppfriskande träff. Så min dag kan sammanfattas så här:
Ingenting val uträtte öm allihop vänt på att aren ska böre.
(Ingenting blir gjort om alla väntar på att någon annan skall ta initiativ)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.