Vad finns i politikerportföljen

Det politiska livet är ibland som en väska eller en välpackad portfölj. Du tror dig veta vad du har i den men när du öppnar finns det något helt annat.
Ett exempel. Jag skrev ett förslag till Nordmalings kommun där jag ville att kommunen skulle undersöka om det fanns behov bland äldre att få hemlagad mat. Jag hade vid ett felrtal tillfällen fått frågan från nyblivna ensamstående som hade problem med mathållningen. -Kan kommunen hjälpa är frågan. Därör skrev jag ett förslag på hemlagad matservice. Förslaget grundade sig på en verkamhet i Göteborg där man erbjuder äldre medborgare denna service. Alla Sossar tyckte att förslaget var bra. När förslaget behandlades i Socialnämnden sa nämndens samtliga ledamöter Nej.
När samma fråga behandlades i kommunstyrelsens arbetsutskott i går var vi alla politiker överens om att förslaget skulle tillbaka för ny behandling i socialnämnden. Vi tyckte JA. Vårt motiv är, låt oss ta reda på om behov finns för denna service, kanske ute i byarna? Om så är skulle detta kanske vara en uippgift för den nya verksamheten som kallas Levande Servcespunkt LFL .Även Nordmalings kommun kommer att delta i detta servicutbud.
Jag konstaterar att idag får hemtjänsten l bara laga gröt på morgonen inget övrigt hemlagat hos pensionärerna. Att sedan undersköterskor kör ut färdigpackat från centralköket i Nordmaling till pensionärerna i kommunen är en annan intressant fråga.
Jag känner många som vill hjälpa till med mat. Låt servicepunkter och matider få komma till sin RÄTT.
I kväll skall jag go to i Umeå – Webb to print-
Härligt nu får Andersson ännu en hustru-ledig-kväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.