Tur

Tror du att du har mera tur att får åka på tur med järnväg om SJ avregleras? I morgon skall jag och några andra politiker diskutera detta i Stockholm. Att ta bort det gamla och ersätta med något nytt kan ha två sidor. Konkurrens, befolkningsunderlag och priser brukar hänga ihop. Hur stor konkurrens finns det i Norrland?
Min gamla röda lampa som jag hade i lusthuset svartnade i veckan. Vi måste köpa nytt sa jag till Andersson. Vi åkte till den lokala lamphandlaren och se jag hittade en Röd, mjuk flampa med Indiskts stuk. Perfekt till lusthuset tyckte jag och flera av brudarna i lampbutiken. Tur den är billig sa Andersson.
Väl hemma så tog vi ner den gamla lampan och lyckades efter mycket besvar sätta upp den nya.
Jag skall undersöka vad som gått sönder i den gamla lampan sa Andersson. Kasta den sa jag den är ju flera år och nu har vi ju nytt sa jag. Har du försök stoppa en gubbe som vill greja? Hopplöst!
Andersson tog in lampan och började skruva och skaka och vips lyste lampan.
Inte kan vi kasta lampan nu när jag fått igång den sa Andersson.
Ut till lushuset för att byta bort det nya till det gamla. Nu har jag en indiskt myslampa i ett annat litet fönster inomhus och ute i lusthuset lyser en röd gammal diod-lampa.
Gammalt kan var helt ok om man bryr sig om att fixa till lite.
Jag undrar om avregleringen av SJ blir den hit som kommunikationsministern tror eller om det blir nytt som blir bytt mot det gamla när en tid gått och alla förstått att vi inte behöver vara först i Världen med nya lösningar. Kan det bli som ordspråket säger ’Bytt, bytt kommer aldrig igen’ och hur går det då med oss Norrlandsresenärer?
Komihåg ’Lojalitet har ingenting med undfallenhet att göra’
Andersson och jag är lojala mot våra röda lampor även om Andersson nog var lite undfallen vid köpet av den nya.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.