En resa

Gårdagen var en lång dag. Jag åkte hemmifrån kl. 05.00 för att på Arlanda sammanträda kring tågfrågor. Vi i styrelsen för intresseföreningen Norrbottniabanan var kallad för att bland annat träffa den nya generaldirektören för banverket Minoo Akhtarzand.
En kvinna som gjorde noll intryck på mig.
Styrelsen beslutade att även fortsättningvis fortsätta lobbyjobba för Ostkustbanan, Norrbottniabanan och elektrfiiering av järnvägen till Storlien. Kanske kan detta kan var en öppning för att få gehör hos Regeringen. Generaldirektören log och påpekade att det är regeringen som bestämmer. Som vi inte skulle veta det. När jag äntligen öppnade dörren hemmar ropade Andersson te eller kaffe. Jag vill ha te sa jag. Jag kokar kaffe sa Andersson. Det blev kaffe klockan 20.00 på kvällen, fråga mig inte när sömnen infann sig.
I dag lev det en tur till Lelle-staden. Grabbarna hade suttit sönder tv-fotöljen i natt och vår lokale möbelhandlare hade semester så… När Andersson och jag åkte in till Lelle-staden kunde vi konstatera att alt flera vindkraftverk monterats upp vid Hörnefors. Konstigt sa jag att det är så tyst om vindkraften. Alla verkar vara nöjda eller? Nog minns jag när det var aktuellt med Gabrielsbberget. Telefonen och breven ’haglade ner’ hos mig och inte var jag ’värd vatten’. Hoten ’hängde i luften’. Men tiderna förändras eller hur. Häftigast var nog den borgerliga politikern som röstade ja till möjligheten för vindkraft på Gabrielsberget samtidigt som han skrivit på protestlistan MOT. Vindflöjel kallas sådant. Undrar om man kan få fram ström från en sådana? Det är nog inte till någon ledning.
Nu vill de borgerliga partierna i Nordmaling höja skattten med 40 öre Inte för att infria sina sedan en tid lovade löften, utan för att täcka det ’svarta hålet’ som regeringens minskade statsbidrag ger kommunen. Frågan från oss i oppossitonen är till vad skall Ni använda den extra skattebördan som medborgarna i Nordmaling skall infria? Vad kommer Ni att göra med extra miljonerna?
Ännu inget svar. Frågan kommer att förtsätta ställas. TILL VAD?
Det är de sjuka, arbetslösa och pensionärerna som kommer att få det svårast. Att regeringen som generöst delar ut skattesänkningar till de som har det bäst ställt och låter kommuner och landsting betala räkningen det ställer jag aldrig upp på!
Lördagsmiddagen blir stekt sill med löksås. Inte illa och så dricker man ju så bra efteråt så något kvällsfika blir det inte, magen är ’vattefull’

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.