Blåsig söndag

Vilken dag. Blåsten gör att mössan/hatten/hilkan får stanna hemma när jag, Andersson och lille Boy tar vägen till kiosken för inköp av kvällstidningen. Varför heter det kvällstidning? Vi kan köpa den mitt a dagen här, söderut kan de köpa den på morgonen och i inlandet där är det ordning för där blir det kväll innan tidningen kan läsas tillexempel i N Bäsksjö.
Oavsett var man bor säger både Andersson och jag varje gång vi läst igenom tidningen det är inget att läsa, men varje söndag så köper vi den. Är vanans makt så stor eller?
Min söndag går till att ’slipa argumenten’ inför kommunfuillmäktige imorgon. En funderation. Hur kan de borgerliga partierna vara så nöjda då allt går sämre. Kommunens årsredovisning visar ett totalt misslyckande. Inte hålls budgeten. Verkligheten visar på -4,2 miljoner och inget av de finansiella målen har uppnåtts. Personalkostnaderna har under 2008 ökat med 24,8 miljoner medan skatteintäkterna ökat med 12 miljoner kronor. Vi som föreslog en annan budgetram kan konstatera att vi hade rätt det behövdes mera pengar till de mjuka verksamheterna. Dessuton minskade kommunens invånare med 114 personer under 2008 det medför ca. 4,5 miljoner i tappade i statsbidrag. Revisionen konstaterar att det är politikerna som har ansvaret för att fattade beslut genomförs. En viktig fråga är vilka direktiv ger politikerna?. Här finns mycket att önska. Därför blir jag förvånad då borgarna blir så upprörda över att vi S och V vill granska tillsättandet av tillsviare anställda tjänster. I det läge som nu råder där pengar saknas måste vi poltiker besluta om var, vem och hur den kommunala verksamheten skall bedrivas inte minst på ledningsnivå.
Morgondagen blir intressant. Få se om de styrande i Nordmalings kommun kan vaska fram guldkornen ur det som en gång varit.

2 kommentarer

  1. Undrande

    Det är lätt att ha åsikter när man inte behöver ta ansvar för dem. Skulle det inte vara någotsånär bättre för kommunmedborgarna och kommunens ekonomi om det fanns ett litet samarbete från oppositionen istället för att bara gå i ”klinch” hela tiden. Bara samarbeta lite..? Vissa ärenden kan det kanske finnas något bra embryo i eller..? Eller är det helt omöjligt vad det än gäller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.