Middag med ’blåklint’

Jag blir förundard. Hur många gånger har borgarna i Nordmalings kommun talat om för oss i oppossitionen att det är dom som styr. Några exempel är skattehöjningen som dom informerade pressen och kommunens anställda om, men inte vi i oppossitionen. Vi hänvisades till att läsa om det i tidningen och det glömmer vi aldrig. Det har inte varit information och demokrati som genomsyrat det senaste politiska året i kommunen. Den kommunala revisionen har i dokument till kommunfullmäktige bland annat skrivit jag citerar ’En vikitg del i det politiska och demokratiska inflytande utgörs av beslutsfattande i de politiska organen. Formerna för hur beslutsfattandet går till och prosseserna i anslutning är därför av stor betydelse. Hur sker dialogen mellan förtroendevalda inför utredningar m m’ En viktig del i vår kritik av den styrande majoriteten är avsaknaden av detta. Det faktum att revisionen var mycket tveksam till att ge ansvarsfrihet för Barn och utbildnigsnämnden gjorde att vi beslutade att inte ge ansvarsfrihet för de styrande låt vara att en och annan oskyldig följde med men Roller spelar Roll, majoritet eller oppossition. Så har det alltid vari i Nordmaling.
Vi Socialdemokrater och vänsterpartister har gång på gång påpekat att den politik som förs i kommunen är borgerlig och så även ansvaret. På protokoll kan intresserade följa reservationerna inte minst från kommunstyrelsen där vi framfört kritik på hur Ledningen i Ban-och utbildning skött sitt uppdrag. Detta har nonchalerats. Svaret vi fick i går var minus 8 miljoner kronor för nämnden och för hela kommunen ett minus på 4,1 miljoner totalt för 2008.
Därför kände vi oss tvingade att ’sätta ner foten’ för att få förståelse för problematiken och via misstroende ställt till de som nu fått makten, möjligheten och ansvaret att utöva den.

Jag förstår inte varför de styrande i kommunen är upprördå de själva ’lagt grunden till dennna risbastu’ Nu är jag spänd på nästa drag som de borgerliga partierna planerat. Ett ’stalltips’. Det kommer att bli mer makt åt någon och mindre demokrati åt flera.
Gårdagen överraskning var när ’blåklinten’ från Hörnsjö , röstade med oss socialister om ett Nej till vårdnadsbiddraget. Nej blev det och jag som hade slagit vad om en middag med honom angående röstningen för eller emot. Jag fick se mig besegrad och är därmed skyldig honnom en middag och vet ni vad mina kamrater i fullmäktiegruppen sa ’vi skall skramla’ åt dig så nu skall jag bjuda ’blåklinten’ på middag. Fråga är var och vad han kan tycka vara bäst kanske är det ’lammkött’ eller…. I vilket fall så ser jag fram emot detta.
I kväll Arbetarekommunen och alla frågor som vi skall dryfta. Spännande tycker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.