En uppfinning

Jag blev mycket inponerad av Uppfinnar-Ingvars berättande för eleverna. Han fick skolklassen i Rundvik att intressera sig för allt från kullager till test av hur mycket vatten vi druckit på morgonen. Som alla erkända uppfinnare hade han en väska med många ’grejor i’ bland annat en ’våg’ som testar vatenmängden i kroppen. Av alla elever lärare och jag var det bara en grabb som druckit tillräckligt på morgonen. Vatten är viktigt för kroppen och knoppen det var vi överns om. Vi testade också hur ’elektriska ’ vi var. Alla hade någon gång fått en ’stöt’ nu visade det sig att en av lärarna var ’över-elektrisk’ spännande tyckte vi alla. Va mäktigt sa eleverna när kommer du nästa gång. Ni skall ju uppfinna ett ljus som bara brinner en minut påminde vår uppfinnare om. Kyrkan ville att jag skulle uppfinna ett sådant ljus men jag sa att det skall eleverna i Nordmalings skolor göra så nu måste vi komma igång med vår en-minuters-ljus. Han berättade att han avsatt fem gånger per skola i vår kommun för att berätta och uppfinna. Lyckliga elever tänkte jag.
För min del så skall dagen bestå av plantering och städning. Vad är trevligare? Att gå ut säger Lille Boy men Andersson höjer på ögonbrynen och konstaterar att städar vi inte på veckan då får vi städa på helgen.
Jag skall fråga min vän uppfinnaren om det inte går att uppfinna en automatisk städ-gubbe som går på batteri och som gör vad som behövs för att allt skall vara fixat från golv till tak.
Helgesnöjet kan variera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.