Amputation

I dag har jag ängnat större delen av dagen till kommunstyrelsehandlingarna. Nu gäller det bland annat budget för 2010. Jag har arbetat fram förslag till S-budgeten därefter har vi haft täta telefonkontakter. Ett underlag är nu klart till vårt (S och V) träff i morgon.
På morgonen börjar vi med kommunsyrelsens arbetsutskott. Helt spännande, som vanligt har vi i tidningen läst om det nya förslaget nedläggning av nämnderna. Där föreslår allians-partierna i Nordmaling att nämnderna avskaffas. Hänvisning till kommunens revision. Revisorerna har påpekat att kommunstyrelsen skall upprätta tydliga, mätbara och tidbestämda mål.
kommunledningens svar är jag lägger ner nämnderna. Min uppfattning är att detta begränsar inflytandet, delaktigheten och demokratin.
Jag undrar om kommulednignen frågat någon revisor om det var detta dom menade med sin kritik. Det har jag gjort och fått svaret – snälla Ni det är precis tvärt om. Mer inflytande och delaktighet ger större möjlighet för förtroende att ta bra beslut!
Jag konstaterar nu är det ’järnsläpp’ i ledningen igen.
En tanke. Blir ditt ’grepp’ bättre om du kapar bort handens tre fingrar och endast behåller två?
I dag såg jag de första fjärilarna. Då är det vår och då är jag glad att jag har alla fingrar i ordning så att jag kan börja rensa bort ogräset.
’Rensa inte bort nämnderna rensa bort ogräset’
.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.