Dårskap eller

Veckan som gått har fått mig att tvivla på verkan och uppsåt.
För några år sedan ville socialförvaltnignen absolut ut ur ’polishuset’. Det mesta var fel i lokalerna. Därför flyttade man till kommunes egna lokaler i servicehuset Kullen. Lokalerna byggdes om och anpassades för verksamheten. Nu har socialnämnden beslutat att flytta från kullen tillbaka till fd ’Polishuset’. Detta för att spara pengar. Hyran påstas vara billigare i det privatägda huset. Att kommunkoncernens lokaler blir tomma spelar tydligen ingen roll. Visst blir man förundrad men inte förvånad. Opossitionen säger naturligtvsi NEJ först skall vi fylla kommunens egna lokaler innan vi för skattebetalarnas pengar hyr privat.
Om Andersson och jag skulle ha garaget tomt men istället hyra grannens garage uppstår ett ekonomiskt fenomen. Vi får ta kostnaden både för vårt garage och grannens.
Så resonerade några av oss som träffades i den ’nyuppväckta Lokalgruppen’. Jag föreslog att vi skulle återuppväcka gruppen för att hittta samordningar för skattebetalarnas kommunala lokaler. Så blev det.
Första träffen! Vilken träff. Där hävdade kommunlednignen att kommunalkontoret är för litet. Kommunalrådet sitter hopklämd i ett alldeles för litet rum och det finns de som måste dela kontorsrum. Ja visst är det så, anställs flera då kanske inte det finns rum i kommunalkontoret. Att kommunalrådet har det trångt det tycker jag är strunt. Jag har haft mycket små rum på min tid och då var jag mycket mera på kommunkontoret än nuvarande ’reseopperatör’.
Sedan sa kommunledningen Vi måste bygga om sammanträdeslokalen på kommunhuset den är för trång och har dålig ventilation. Kommunalkontorets sammanträdesrum kanske är litet och ventilationen som den är, men under alla år jag varit med i politiken har rummet dugt. Extra kostnader! Något som tydligen någon i ledande ställning vill ’spendera mera på’ helt obegripligt.
För några år sedan gjordes en utredning på kostnaden för ombyggnad av sammanträdetsrummet. Kostnaden var då beräkand till flera hundra tusen. Vi sa nej till denna ombygganad, detta trots att vi varje år gick med plus i kommunens ekonomi. Nu talar kommunledningen om att både hyra privat och låta kommunlokaler stå tomma.
Vi minns väl väl barnomsorgslokalen Tulpanen . Då var det bråttomt att ’slänga’ ut barnen för att säga upp hyreskontraktet, trots att avtalet löper i 1.5 år till. Nu när det är gjort då talar kommunledningen om att hyra privat och bygga om för kommunens administration och detta samtidigt som miljonbesparingar är beslutade.
Vet den ena handen vad den andra gör????????????????????????????????????????????????
Micahel Jackson är död. Tänk så många som sörjer. Visst var han stor och visst var han känd coh visst tjänade han miljoner. Men var han lycklig? Knappast! Så tragiskt kan ett liv vara.
Ett sommarcitat av Kjell coh Gunnel Swärd tycker jag passar
’Var vän med dig själv, som du måste umgås med dagligen’
Nu kommer Lille Boy han går på tre ben med ena tassen lyft nu han har varit i brännässlan. Säkert mattes fel hon har inte räfsat ihop allt hon rensat ut. Vov säger hunden, om jag hade varit bunden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.