En pirat-gris

Att fuska som pirat är inte alltid bra det kan få efterverkningar. Fredagskvällen började bra men slutade med sängläge för mig. Helt plötsligt svall ansiktet upp så mycket att jag tyckte mig likna en gris dock med litet tryne. Svårt att öppna munnen så grabbarna hade fritt spelrum i hela huset.. Natten mot lördagen tillbringade jag under täcket med frossa. Jag kom att tänka på Tjuvantes grotta. Här i Nordmaling har vi en utflyktspunkt som tar oss med på en slingrig stig till Tjuvantes grotta. Jag har besökt detta ställe mer än en gång. Stigen är halkig och svår, björkarna hänger över stigen vilket skapar ett kyligt klimat även om det är sommar. Väl uppe på platån kan man se långt ut över landskapet   En plats värld att besöka.

Huttrande kom tankarna om att försöka ta andras identitet inte alltid är lyckat. Man kan bli straffad. Jag som skulle vara vid Sossarnas marknadsbord i lördags blev tvingad att ringa och säga som sanningen var – jag har frossa och ser ut som en liten "gris" i ansiktet och är sängliggande så jag tvingas utebli.

Så lördagen fortsatte sängläget med flera täcken  på och inte kunde jag "käfta" heller läpparna hade svält upp och såg ut som "ko-mular". Jag försökte med "husdoktorns" alla recept. Men tyvärr det hjälpte inte. Vad fanns att göra? -Du skall åka till doktorn sa familjen.

Efter en turbulent lördagsnatt ringde jag skukvårdsrådgivningen på söndagmorgon. När jag förklarat läget sa dom kom in på Akuten direkt. Andersson körde snabbt och försiktigt in till Regionsjukhuset. Läkaren såg på  mig och så sa han du har fått en kraftig allergi-chock. En stor kortisonkur kommer att fixa detta.

Väl hemma funderar jag om inte piratsällskapet var orsaken till den allergi-chock som jag fått. En självklar  lärdom blir då beblanda dig inte med borgerligheten du kan få många chocker. Något som de flesta  vet efter 2,5 år av regeringsmakten både i kommunen och i riksdagen.

Nu går vi i säng igen Lille Boy och jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.