Företagarfest

I kväll skall jag och Andersson gå på Företagarfesten här i Nordmaling. Årets företagare skall presenteras och alla inbjudna skall träffas och trivas. Ny ordförande för företagarföreningen skall också presenteras och den som lett företagarföreningen under många år skall avtackas. Jag känner personligen den avgående ordföranden. Han hade politiska uppdrag för moderaterna under många år på 90-talet .Han och jag  hade förtroendet att ingå i kommunstyrelsen. Rött och blått blev helt flott i våra beslut. Kommunalpolitiken är många gånger realpolitik där det bästa för medborgaren skall sätts i centrum. Många höjde nog på ögonbrynen när vi båda hade samma uppfattning i flera lokala frågor. Självklart  krävs ärlighet och sammarbetsvilja från båda hållen och inget "tjuv och rackarspel"

 Vi var under en kort tid på 90-talet på hälsohemmet i Vindeln. Personalen trode inte sina ögon och öron när vi tillammans diskuterade den lokala utvecklingen i Nordmalings kommun. Vi ville främja jobben, tillväxten och grunden var ärlighet och rättvisa. Min moderate politikerkamrat var ärlig om han hade tagit ställning i en lokal fråga så visste jag att han stod för den åsikten. Vi hade också industrin i Rundvik och alla de lokala företagen som en utgångspunkt för våra resonemang.

Jag kommer i kväll att överräcka några blommor och tacka för det goda sammarbetet i olika frågor som jag har haft med honnom. Naturligtvis kommer det samarbetet att fortsätta

OBS: Jag kommer inte att ha hatten på bliden i kväll. Jag tycker den är för vid i brätterna vilket kan hindra eventuella närkontakter.

Foto: Ulla-Maj´s Tankar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.