Igår

Att tacka för allt gott en människa har gjort kan i bland vara svårt och lite rörande.  Så var det igår när jag tackade Sven Lundberg för allt gott han gjort för foretagandet och utvecklingen i kommunen,  allt enligt mitt sätt att  se på omvärlden.

Företagarfesten var mycket lyckad. Mycket god mat och nyttig infromation fick vi som var där. En trubadur sjöng och historier berättades till allas glädje. Tummen upp från mig till arrangörerna.

Årets företagare Ulf Ledström är inte vem som helst och utöver sitt företagande så tävlar han i  IS-racing och tillhör Sverigeeliten. Han  har också placerat sig på bra vid tävlingar i Sovjet. En ung och allert kille. Vi kan säkert vänta oss mycket av honom. Jag konstaterar IS är ingenting för mig. Jag har svårt att stå på benen när det är halkigt på Anderssons gårdsuppfart så det får bli grus för min del.

Kommunen gav också ett hedersomdöme till en av kommunens lärare som jobbar med företagande i skolan. Hon är också den som arrangerar skolelevernas uppfinnartävlingar.

Jag har lovat skolan att även detta år ställa upp i juryn på Nordmalingsmässan. På mässan ställer elever ut sina uppfinnarförslag och under ledning av uppfinnare Kleinert  väljer vi i juryn ut de bästa förslagen. En trevlig tävling där kommunen, företagarna och köpmännen deltar i juryrun.

I morgon har jag kommunfullmäktige hela dagen.

Foto: Anders deWall

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.