Ett litet Rött växthus

Äntligen har Andersson förstått att det endast kan bli sköna blommor och blader om vi har ett växthus. Efter kommunfullmäktige åke vi till Bäckliden för att se på ett växthus. Ägaren hade köpt ett nytt och större, därför skulle han sälja sitt gamla. Jag är intresserad sa jag och vips så hittade vi en lämplig tid i våra almanackor för att se på hans gamla växthus. Det  aktuella växthuset är Rött och 4,5 kvm. Både Lille Boy, Andersson och jag blev jätte förtjust. Klappat och klart växthuset är mitt. Snart kommer jag att ha ett växthus på tomten. Enda problemet är vad jag skall sätta under, för att rigga upp huset från gräsmatttan. Om någon vet så hör av er.

Dagens kommunfullmäktige var som vanligt. Vi socialister hade förslag som kommunsyrelsens ordförande försökte bevisa felaktigheten i.

Att minska barngrupperna har varit en vikitg fråga för oss och att ha lärarledda lektioner. Därför föreslog jag att en miljon kronor skulle flyttas från kommunstyrelsen till barn och utbildningsförvaltningen. Debatten kom därefter att handla om hur många barn, hur gamla barn och framtidens barn. Kommunstyrelsens ordförande fick böja sig för förslaget och efter omröstning kunde jag konstatera att Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och en ledamot från krisdemokraterna avgorde denna fråga –  beslutet blev att förstärka Barn och Utblidningförvaltningen med en miljon kronor allt för barnens bästa.

Nu när jag sitter framför datorn drömmer jag om mitt lilla Röda växthus och alla de blommor och blader som Andersson och jag skall sätta där. Undrar om Johanssons tomater även trivs här på Orrvägen..

Det är bra med tillväxt lite här och där även utanför politikerprotokollet. I Bäckliden fanns det mycket att se tyckte lille Boy inte minst kor och kalvar. Vi får nog göra fler besök där tycker han.

Bild: Ulla-Maj´s Tankar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.