Ropen skalla arbete åt alla

I dag börjar SAP-kongressen och jobben står i centrum. När jag hörde Mona tydligt säga "arbete åt alla" tändes förhoppningen om att vi skall slippa det elände som arbetslösheten innebär. Utan möjlighet till jobb har vi ingen välfärd. Jag tyckte att Mona var mycket bra i sitt anförande där hon klart och tydligt drog  gränsen mellan  Rött och Blått i politiken.

Jag har köpt en ny ljusslinga som jag har många förväntningar på inför Halloween. Nu skulle Andersson fixa upp den i kväll. Inte lätt i mörker och med en huttrande fru som hade svårigheter att hålla i ficklampan. När Andersson väl fått in kontakten blev det totalt svart både inne och ute. Efter tre försök och tre el-avbrott visade det sig att ett av Anderssons ljusreläer fått fnatt vilket innebar att jordfelsbrytaren i huset  löste ut. Undrar vad grannarna trodde. Kanske trodde dom att vi provade ljus och mörkerleken med eluttagen och jordfelsbrytaren

Hur det löses ut har även varit en het fråga i kommunpolitiken. Varför kan vi inte ha Ordning och Reda? Jag ser fram mot fredagens godkännande av måndagens kommunstyrelseprotokoll. Jag har då aldrig varit med om att yrkanden skall sekretessbeläggas. Men i måndags var detta en het fråga. Nu är det ju så att kommunens handlingar är offentliga och det är även oppositionens yrkanden och reservationer allt enligt min uppfattning om demokrati.

Andersson har bjudit ut mig på lördag. Vi skall på jazz. Undrar vilken Halloween utstyrsel som passar? Häxhatt och min skära-peruk inköpt på Butteriks i Stockholm för många år sedan. Med den peruken har jag haft mycket kul och den kan den duga en sådan där Halloween-kväll.

För att återgå till SAP-kongressen så konstaterar jag att "stora förhoppningar skapar stora människor"

Förresten tummen upp för pensionärerna. Dom törs säga ifrån och vissst har dom rätt. Så protestera mera!

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.