Hälsoval en fri etablering av din och min sjukvård

På bilden diskuterar Nils Sjödin och Landstingsrådet Gunilla Johansson  privata  vårdgivare.  

Rundviks S-förening och Socialdmokraterna i Landstinget i Västerbotten inbjöd till ett allmänt informationsmöte på Rundviksgården. Hälso- och sjukvårdsfrågorna är viktiga för alla människors trygghet. Från och med 1 januari 2010 införs "Hälsoval" som är tänkt att göra det lättare att kunna välja vilken som du vill besöka för dina krämpor. Fri etablering innebär att det det kan bildas nya vårdgivare och hälsocentraler i kommunerna, ett beslut från alliansregeringen. Kvällens fråga  var hur påverkar detta dig?

Kan vi får  flera vårdcentraler i Nordmaling?  Påverkas läkarsituationen?  När  privat vård sätts i centrum och där en vårdpeng följer varje medborgare? Kan kvaliten påverkara  oss medborgare?

Dessa frågor besvarades av en panel berstående av: Gunilla Johansson Landstingsråd, Leif Persson biträdande närsjukvårdschef, Bodel Persson och Maria Forsberg Nordmalings hälsocentral.

Är vårdvalet en möjlighet eller en privatisering som ger vinst i företagarfickor frågade en deltagare och tillade han är övertygad om att det handlar om att tjäna pengar på sjuka människor. Därefter uppstrod en liten oskyldig debatt.

Deltagarna på mötet lovordade Hälsocentralen i Nordmaling för både bra vård och  bemötande.

Margareta Gustavsson landstingspolitiker från Rundvik delade ut en enkät från ABF om vad dom tyckte  om mötet.

Jag skickar ett stort tack till Gunilla  och hennes medarbetare. Gunilla  som under eftermidddagen besökt Hälsocentralen i Nordmaling, Strandholmen och Atlas innan kvällens offentilga möte.

PS: Gunilla dina glasögon har jag hittat. Jag tar med mig dom till Lycksele i morgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.