Klimat

 

Appropå miljö så finns det många sätt att sälja  varor på. Jag fastnade för denna bild som visar hur vi kan använda drivmedel i våra bilar.

En viktig fråga är hur våra barns framtid skall te sig. Köpenhamns klimaförhandlingar ger föga hopp om enade beslutsfattare. Vi får se vad USA:s president kan och vill göra eller lovar göra. Hillary Klinton lovade miljarder. Vad lovar president Barack Obama?  Jag hoppas det inte blir "lova runt och hålla tunt". Visst är det så att vi alla kan göra något för miljön. Kommunstyrelsen måndagen den 21/12 har en stor och viktig fråga på dagordningen nämligen översiktsplanen för Umeå-regionens vindkraft. För Nordmalings kommun handlar det om: Fäboberget-Brattfällberget, Gabrielsberget, Stenåsen-Stenberg, Ängersjö-Bjännberg och Degerfjärden. Dessa vindkraftsområden kommer att ställas ut i Nordmalings kommun. Så fram till mars 2010 kan de som är intresserde tycka till.

Jag som blev mer eller mindre "hängd" för Gabrielsberget ser fram mot alla tyckanden kring dessa vindkraftsplaner.

Själv funderar jag på min miljöinsats. Skall jag stödja Viskogen och satsningen på trädplanteing  eller skall jag stödja Unicef och dess barnorganisation som ger mat och mediciner till behövande. Kanske båda,  Andersson får avgöra.

Till sist denna fredagkväll vill jag gratulera Lilly Bäcklund och Lycksele kommun som får ca 100 nya jobb genom Hedlunda snickerier och IKEA.s industriprojekt.

Tummen upp för det "gröna Guldet"

Bild: Ulla-Maj´s Tankar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.