Jämställd eller slit och släng

Välkommen att skyffla bort orättvisorna och ojämlikheten. Denna vecka har jag och kommmunalrådet engagerat oss i bland annat jämställdhetsfrågorna och kommande tågtrafik i Norrland. Länsstyrelsen har gjort en rapport om jämställdheten på arbetsmarknaden och i näringslivet i Västerbotten "JämLYs".  Jag  konstaterar att det  finns mycket att önska och göra ! Jämställdhet och jämlikhet måste prägla Västerbotten om vi skall lyckas bli ett län där människor träffas, trivs, bor och där näringslivet utvecklas. Tyvärr var vi bara några få politiker på  på det av Länsstyrelsen anordnade seminariet. Det var också många Qvinnor  och få män. Rönskärsverken utmärkte sig positivt i sitt jämställdhetsarbete och så även Umeå energi.

Appropå jämlikhet konstaterar jag att Posten i Västerbotten ska skämmas för sin personalpolitik. Medarbetare som jobbat i 35 år får gå hem för att deras fingerfärdighet med ålderns rätt inte är en 25-årings.Visst är posten fortfarande underställd staten? Skärpning ! Även om du är över 50 år har du rätt till anställningstrygghet.

Appropå ålder anser jag att det  är den mentala åldern som är avgörande.

Nu väntar vi och planerar vi i Nordmaling för  Botniabanetågen. Tänk er 21 minuter mellan Nordmaling och Umeå Ö. I trafikplan finns  8 – 12 dubbelturer dagligen mellan Umeå – Sundsvall. Härligt nu planerar vi för att ta Bussen till Tåget.

Bilder. Ulla-Maj´s Tankar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.