Bus-Blåst

Vilken dag och jag hade fixartid hos frissan i Rundvik. Hur skall jag behålla frisyren i denna storm sa jag till Andersson. Ska du ut med bilen i detta busväder frågade han. Jo sa jag det är frisyrdags hos frissan i Rundvik. Det är bäst att jag kör dig sa han. Varför då sa jag, nog fixar jag färden mellan Nordmaling – Rundvik. Nu erbjuder jag dig att sjutsa dig både fram och åter sa Andersson och tillade jag tycker inte om att du är ute och far i sådant här oväder. Trevligt att bli skjutsad även om jag misstänker att det handlar om att Andersson är rädd att jag kör in i någon snödriva och bucklar bilen.

På frisörsalongen handlar diskussionen om blommor och frön. Dags att ta fram katalogen. Skall vi ha begonier eller pelagoner?  Kanske något helt nytt. Vem är favoriten? Inte är det snöflingan en sådan här snödag. Nej solrosor ska de va.

Släktingen ringde i kväll och sade har du hört det senaste? Nä sa jag vadå. Jo nu är det dags att ta tag i de gamlas frågor. Hon fortsatte, hur  vore det om Ni politiker tömde fängelserna och långvårdsavdelningarna sa hon och fortsatte. Låt åldringarna få samma service som fångarna. Där får dom tillsyn och omvårdnad hela dyngnet, raster och utflykter, terapi och betalt jobb. Där serveras näringsrik kost som kostar tio gånger mer än den mat våra skolbarn får i skolan.  Det finns TV på rummen och framför allt är allt gratis. Något måste göras sa hon.

Tack och lov hon la på luren muttrande att  ingen förstår hur våra gamla har det. Kan det vara som Gunnel och Kjell Swärd säger "Folk tror vad som helst bara man viskar det."? Myntet har alltid två sidor eller hur?

Till min vän Bagarberta – Nu  har kommunen lagt ut upphandlingen bl.a på fiket i resecentrat. Visst vore det bra med vegetariskt grönt och skönt. Varför inte grönkål. Se annons på kommunen hemsida och lycka till.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.