Våra barn

Biokulturen är viktig. Dessutom tycker jag att det är vikitgt att film kan visas lokalt. Därför skrev jag ett förslag (motion) på hur kommunen kan hjälpa till med att säkerställa biografen i Rundvik. Min motion lämnades till kommunfullmäktige i februari 2008. Två år senare, den15 februari i år, togs beslut i denna fråga. Beslutet blev 50 000 kr till Rundviks Bio. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge säger ordspråket och i detta fall stämde det. Att sedan driftsbidraget är mycket litet och inte alls i den nivå som jag hade motionerat om får jag väl acceptera. Rundviks Bio visar Svensk kvalitetsfilm  Filminstitutet har påpekat att filmkultur är en utvecklande faktor inte minst i mindre kommuner. En uppfattning som jag delar. På söndag visas en intressant film i Rundvik  "det regnar köttbullar". Något som många barn i hela värden skulle glädjas åt eller hur?

Appropå barn och föräldrar så fick vi en intressant infrormation på Umeå Regionens träff i Vindeln i går. Här redovisades föräldrastöd i samverkan inom Umeå Regionen. Ett intressant projekt som stöds bland annat av kommuner och landsting. Barnkonventionen har lagt ribban. Jag citerar " .. Familjen, såsom den grundläggande eneheten i samhället och den naturliga miljön för alla dess medlemmar och särskilt för barnensutveckling och välfärd,  bör ges nödvändigligt skydd och bistånd så att den till fullo kan ta sitt ansvar i samhället". Jag vill tillägga naturligtvis skall det även gälla alla de ensamstående föräldrar och deras behov. Barnen är vår framtid och här har både föräldrarna och samhället ett mycket stort ansvar.

Den som vill veta mera kan ta kontakt med Umeå Regionens kansli.Helt klart är att föräldrastöd är viktigt!

Kanske är det som Verner Hedenstam sa " Vore jag ett litet barn, då skulle jag gå ut och leka, bygga mig en liten kvarn och ro min lilla eka" 

Men vi kan börja med filmen det regnar köttbullar nu på söndag. Innehåll, en vetenskapsman som försöker lösa bristen på mat runt om i världen stöter på patrull när det börjar regna mat från himlen.

Något att tänka på för oss alla eller?

Bild: Aktuell bioaffisch

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.