Utbildning är möjligheten

 

I morgon har Medlefors Folkhögskola styrelsemöte. Billy och jag åker dit. Han hämtar mig kl.07.15.Dagordningen för styrelsemötet innehåller många intressanta utvecklings satsningar inom vuxenutbildningen På Medlefors har man en framtidsverkstad och en kurs för ungdomar inom jobb och utvecklingsgarantin. Här finns också ungdomsprojektet "nya vägar för ungdomar"

Jag konstaterar att folkhögskolan har lyckats fylla alla sina utbildningar och att både Arbetsmarknadsdepartementet och Region Västerbotten har vänt sig till skolan med ideer om hur skolan kan skapa utbildningar för arbetslösa.

Eftersom Billy skall göra en avstickare å hämta en släkting så skall jag åka buss från Umeå tillbaka till Nordmaling. Min förhoppning är att träda in genom dörren vid 19-tiden och att Andersson då kokat kaffe och gjort festmackor och ropar glatt  "Så härligt att få se dig".  Lille Boy kommer att ha en sorgens dag eftersom matte inte är hemma och pysslar om honom. Men han får göra som jag när jag filosoferar  "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge"

Ikväll skall jag på studieupptakt i Rundvik. Nu börjar vi trimma studie-organisationen allt under ledning av Nisse.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.