Att nyttja eller utnyttja

 Visst är det bra att ungdomar som har försörjningsstöd erbjuds jobb av kommunen enligt  ett beslut som togs i måndags. Däremot tycker jag inte att man skall välja ut vissa, utan låta alla få en chans.

Dessutom anser jag att ungdomarna skall ha handledning och en handlingsplan när dom kommer in på kommunens arbetspatser. Det kan aldrig vara bra att ta in människor bara för att slippa kommunala kostnader. Nej ge ungdomarna en rejäl chans att lära sig hur det är att arbeta i kommunen.

Kommuner och Landsting (SKL) varnar för att konkurrensen med  redan anställd personal kan komma att bli ett fakum om kommunerna inte passar upp. Att som ungdom få sex månader på en arbetsplats i kommunen innebär enligt kommunalrådet att dom skall klara a-kassekravet för stämpling och därmed inte behöva bistånd (socialbidrag).  Må vara men jag tycker att vi i kommunen skall ha en högre ambition nämligen att skapa jobb som ger anställningar, en lön att leva av och en framtid på de olika arbetsplatserna.

Vi behöver den offentliga sektorns vård, skola och omsorg men då går det inte att privatisera verksamheterna som de borgerliga partierna beslutat om.

Lille Boy ligger helt slut på soffan. Han har klippt klorna och rensat bort alla tandsten. Nog fick han en dålig eftermiddag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.