Politiska arrangemang på kommunens annonsplats

Ett ljusfenomen vid Levar kan vara en påminnelse över Vad, När och Hur de politiska partierna skall uppträda. Kommunalrådet beklagar att de borgerliga partiernas möte nu på måndag inte annonserats. I Annonsbladet hade däremot de borgerliga partierna annonserat sin träff nu på måndag på kommunens informationssida. Nu är det så att annonser på kommunens hemsida och på kommunens informationsplats i tidningar är till för kommunen och inte för några politiska partier. Detta är vedertaget i Nordmalings kommun. Det aktuella mötet  är inte  arrangerat av kommunen.  Det är ett borgeriligt möte. Det är inte praxis att politiska arrangemang betalas av kommunen. Egentligen mycket självklart tycker jag. Det skall inte  vara skattebetalarna som bekostar politiska partiers annonser. Det får partierna göra själva. Varje parti har ett bidrag (partistöd) från kommunen  som bland annat skall användas i den lokala politiska verksamheten.

Frågan om annonseringen som de borgerliga partierna gjorde har diskuterats i kommunstyrelsen. De flesta var överens om att kommunallagens 10§ skall gälla. Detta innebär att alla politiska partier skall ges samma möjligheter. Frågan från S och V:s sida var får även vi annonsera på Nordmalings kommuns annonsplatser? Detta ville  inte något parti.   Annonspolicyn klargjordes så att alla förstår att skattebetalarna inte skall betala för partipolitiska arrangemang. Det är av vikt att skilja på äpplen och päron. Morgondagens offentliga möte är ett arrangemang av de borgerliga partierna och ingen inbjudan att delta har riktats till S eller V. 

Till Er tjänstemän som kommenderats ut denna kväll vill jag rekommendera håll ut. De borgerliga partiernas PR-möten är ett led i valrörelsen.

PS: Jag beklagar att de borgerliga partierna inte hann annonsera sitt möte i loklapressen.

Bild: Ulla-Maj´s Tankar

3 kommentarer

  1. Kommunbo

    Alla Nordmalingsbor är ju välkomna till Oasen imorgon. Räknar du dig inte till kommuninnevånarna? Finns det inga andra S och V i kommunen heller? Välkomna!
    Kommunbo, som tänker besöka Oasen.

  2. Sofia

    Tycker det här är ett väldigt gnäll. Tror du är mest negativ eftersom det var de borgerliga som kom på idén med en informationskväll…

  3. Helena Moen

    Hej!

    Jag har pratat men Ullamaria Granåsen på Uminova som trodde att jag skulle ha stort utbyte av att prata lite med dej.

    Jag ska skriva ett exjobb åt Malå Kommun gällande en strukturerad modell för nyinflyttning. Ämnet intresserar mej väldigt mycket och om det går skulle jag gärna jobba med kommunal utveckling framöver. Skulle du ha tid att prata lite någon dag så skulle jag vara väldigt tacksam!

    Med vänlig hälsning Helena Moen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.