Kött elleer provrör

Vänninan  och hennes syster tänker nog på kommande avtalsrörelse. Hon är som jag född på landet och trivs bäst bland hunder, kattor och kor.

I veckan var jag och lyssnade på Staffan Landin som talade under temat "vart är världen på väg?" Umeåregionen hade konferens på Olofsfors. Där hade kommunchefer, arbetsgrupper och politiker samlats för att diskutera världens bästa livsmiljö för en kvarts miljon människor till 2050.

Staffan Landin ansåg att "ingen förlorar på att alla får det bättre" En bra inledning på framtidsdiskussionerna. Han påstod också att nu kommer provrörsköttet. Jag visste att tomaterna de stora och härligt röda i affärerna kan vara från växthus där plantornas rötter står i behållare av näring och ingen jord behövs. Men att även köttet skall framställas via provrör känns konstigt. Jag som är uppfödd på landet har svårt att tänka mig provrör på tallriken. I Skäravan vid havsbandet kan man på sommaren se frigående kor som betar. Härligt! Jag gillar koråm.

LRF uppvaktade oss politiker med en broschyr med texten "MATEN. Ställ krav på ursprungsmärkning och upphandling". Ingen konst för mig. Jag tycker vi skall handla närproducerat. När jag kom hem kom grannen över och han hade fiskat abborrar och snäll som han är fick jag några stycken. Andersson skall ha något att göra sa grannen. Ni vet att "göra upp och filea havsabborre är inte tvärenkelt. Grannen och jag kom att diskutera närproducerat. Tror du att det finns grisodling i kommunen sa han. Grisköttet kommer säkert  från Sundsvall. Vi kom att tala om vad som menas med närproducerat.

Nu undrar jag finns det ingen bonde som skulle kunna erbjuda mig grisutrymme? Jag som i min barndom kliade grisarna bakom öronen hos mormor, kunde säkert göra det igen.

Grisar är Sällskapliga det vet ju vi kvinnor som har bonde-mull i byxan.

Nu kokar abborrarna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.